Foto – LETA

Z/s “Vītoliņi” saimniece Ieva Rutkovska teic – cepuri nost, jo Dūklavs daudz dara, runā ar Eiropas ierēdņiem, un viņam būtu jāpaliek amatā. Viņas teiktajā gan jūt lielu skepsi par to, kā rīkoties piena cenas jautājumā. “Tas ir paradokss, jo, izrādās, visgrūtākā daļa ir ielikt pienu veikala plauktā. Paēdināt govis, sagādāt tām barību, nodarboties ar ciltsdarbu – izrādās – ražotājs dara “visvieglāko” darbu,” pārdomās dalās Rutkovska. Par to būtu jādomā gan sabiedrībai, gan Zemkopības ministrijai un arīdzan zemkopības ministram. 28


Arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs apliecina, ka LOSP jaunajā valdībā kā zemkopības ministru vēlas redzēt esošo zemkopības ministru Jāni Dūklavu. LOSP priekšsēdis vērtē, ka līdzšinējā sadarbība starp ministriju un lauksaimnieku organizācijām ir veiksmīga. Tikai pateicoties šai sadarbībai, ir atrisināta virkne problēmu, kas skārušas lauksaimniekus. “Dūklavs izprot lauksaimnieku problēmas un redz risinājumus ilgtermiņā, līdz ar to arī turpmāk ir nepieciešams nozares ministrs, kas spēj skatīties plašāk, uzlabojot lauksaimnieku stāvokli,” tā Edgars Treibergs.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Tiesa, ne visi piekrīt LOSP priekšsēža teiktajam. Kuluāru sarunās ražotāji aicina Dūklavu būt uzstājīgākam, aizstāvot pašmāju ražotājus un pārliecinot Eiropas ierēdņus par dramatisko situāciju piensaimniecībā. “Eiropā pieņem lēmumus par sankcijām, bet mūsu zemnieki cieš visvairāk. Jābūt taču atbilstošām kompensācijām, un par to jācīnās nevienam citam kā ministram,” teica zemnieks, kurš vēlējās palikt anonīms. Daļa zemnieku arī domā, ka ministram jārāda Eiropas komisāriem patiesā aina lauksaimniecībā, jo nereti viņš to bildi izskaistina. Turklāt pilnībā neesot izmantota ES prezidentūra, kad varēja panākt Latvijas ražotājiem labvēlīgākus nosacījumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.