Koncerna “Latvijas finieris” rūpnīca Bolderājā “Lignums”.
Koncerna “Latvijas finieris” rūpnīca Bolderājā “Lignums”.
Foto – Liena Jaunbelzere

Ir jauns rekords 1


Kopumā meža nozares eksports pērn pārsniedzis divu miljardu robežu, un, lai arī gaviļu zvani tika zvanīti jau par 2014. gadu, pēc pārrēķinu veikšanas nācies secināt, ka togad eksporta apjoms bija 1,98 miljardi eiro, nevis 2,02 miljardi eiro, liecina Zemkopības ministrijas informācija. Tāpat palielinājies eksports uz Vāciju un Zviedriju, kas arī ir nozares TOP 3 eksporta valstis. Tomēr ir sarukuši nozares eksporta pieauguma tempi.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
Lasīt citas ziņas

Apaļkoku iepirkuma cenas arvien samazinās, toties stabili pieaug nozarē nodarbināto algas Latvijā. Mežsaimniecībā un mežiz­strādē strādājošo bruto mēnešalga pagājušā gada pēdējā ceturksnī bija 921 eiro, kas ir par 8% vairāk nekā pirms gada. Līdzīgi pieaugumi ir arī kokapstrādē un mēbeļu ražošanā, attiecīgi +8% līdz 765 eiro un +9% līdz 635 eiro.

Piemēram, AS “Latvijas finieris” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis atklāj, ka uzņēmumā 2015. gadā vidējā bruto darba samaksa bija 1181 eiro mēnesī, bet par katru darbinieku samaksāto darbaspēka nodokļu apmērs sasniedza vidēji septiņus tūkstošus eiro gadā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.