“Kokteilis.lv” piedāvā! Hurmu smūtijs ar greipfrūtu 0

Sastāvdaļas
2 lielām glāzēm
3 hurmas
1 bumbieris
1 greipfrūts
Nedaudz greipfrūtu sulas atšķaidīšanai
1-2 ledus gabaliņi

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
1. Hurmas un bumbieri nomazgā, noslauka, attīra un nomizo, bumbierim izņem serdi. Greipfrūtu nomazgā, pārgriež uz pusēm un vienu šķēlīti atliek dekorēšanai. Pārējo akurāti sagriež, izņem kauliņus un mīkstumu kopā ar hurmu un bumbieri liek blenderī. Maļ tik ilgi, līdz izveidojas viendabīga masa.

2. ja smūtiju vēlas vēsāku, pievieno 1-2 ledus gabaliņus. Ja smūtijs iznācis par biezu, pielej nedaudz greipfrūta sulas un vēlreiz visu rūpīgi sajauc. Dzērienu dekorē ar greipfrūta šķēlīti un pasniedz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Par augļiem
Pēc konsistences hurmas līdzinās tomātiem. Plānā miza sedz maigu augļa mīkstumu ar astoņām vai vairāk sēklām. Saldo aromātu, kas atgādina bumbierus un aprikozes, hurma iegūst vienīgi tad, kad ir pilnībā nogatavojusies, jo tikai tad auglī mazinās lielais tanīnu daudzums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.