“Kokteilis.lv” piedāvā! Hurmu smūtijs ar greipfrūtu 0

Sastāvdaļas
2 lielām glāzēm
3 hurmas
1 bumbieris
1 greipfrūts
Nedaudz greipfrūtu sulas atšķaidīšanai
1-2 ledus gabaliņi

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija 90
Apstiprināts galējais prāmja “Estonia” katastrofas cēlonis. Tas ir negaidīts 24
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
1. Hurmas un bumbieri nomazgā, noslauka, attīra un nomizo, bumbierim izņem serdi. Greipfrūtu nomazgā, pārgriež uz pusēm un vienu šķēlīti atliek dekorēšanai. Pārējo akurāti sagriež, izņem kauliņus un mīkstumu kopā ar hurmu un bumbieri liek blenderī. Maļ tik ilgi, līdz izveidojas viendabīga masa.

2. ja smūtiju vēlas vēsāku, pievieno 1-2 ledus gabaliņus. Ja smūtijs iznācis par biezu, pielej nedaudz greipfrūta sulas un vēlreiz visu rūpīgi sajauc. Dzērienu dekorē ar greipfrūta šķēlīti un pasniedz.

CITI ŠOBRĪD LASA

Par augļiem
Pēc konsistences hurmas līdzinās tomātiem. Plānā miza sedz maigu augļa mīkstumu ar astoņām vai vairāk sēklām. Saldo aromātu, kas atgādina bumbierus un aprikozes, hurma iegūst vienīgi tad, kad ir pilnībā nogatavojusies, jo tikai tad auglī mazinās lielais tanīnu daudzums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.