Foto-Shutterstock

Kā audzē un kur izmanto kokteiļsīpoliņus 0

Kas ir pērļu sīpoliņi? MAIJA KULDĪGAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Par pērļu jeb kokteiļsīpoliņiem sauc sīkus, plakanus sīpoliņus, ko audzē lielākoties no balto, retāk – dzelteno un sarkano šķirņu sēklām, izsējot tos sabiezināti. Kraukšķīgos pērļu sīpolus visvairāk audzē Vācijā, Nīderlandē un Itālijā un pārsvarā izmanto marinēšanai, taču tos var arī cept veselus, sautēt, grilēt, glazēt, pievienot salātiem. Latvijas dārzkopības veikalos var iegādāties itāļu šķirnes ‘Pompeii’ sēklas, kas ir piemērota loku un mazo sīpoliņu ieguvei. Veido tumši zaļus, taisnus lokus un baltus sīpoliņus. Šī ir salātu tipa šķirne vasaras un rudens ražai (nav piemērota uzglabāšanai). Labi aug vieglā vai vidēji smagā augsnē. Veģetācijas periods 75 dienas. Var audzēt arī balkonkastēs un konteineros. Dēstiem sēj martā, aprīlī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.