Foto-Shutterstock

Kā audzē un kur izmanto kokteiļsīpoliņus 0

Kas ir pērļu sīpoliņi? MAIJA KULDĪGAS NOVADĀ

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija
“Tagad vēl jo vairāk nebrauksim!” No jaunā gada mainīsies Jūrmalas iebraukšanas nodevas apmērs
Lasīt citas ziņas

Par pērļu jeb kokteiļsīpoliņiem sauc sīkus, plakanus sīpoliņus, ko audzē lielākoties no balto, retāk – dzelteno un sarkano šķirņu sēklām, izsējot tos sabiezināti. Kraukšķīgos pērļu sīpolus visvairāk audzē Vācijā, Nīderlandē un Itālijā un pārsvarā izmanto marinēšanai, taču tos var arī cept veselus, sautēt, grilēt, glazēt, pievienot salātiem. Latvijas dārzkopības veikalos var iegādāties itāļu šķirnes ‘Pompeii’ sēklas, kas ir piemērota loku un mazo sīpoliņu ieguvei. Veido tumši zaļus, taisnus lokus un baltus sīpoliņus. Šī ir salātu tipa šķirne vasaras un rudens ražai (nav piemērota uzglabāšanai). Labi aug vieglā vai vidēji smagā augsnē. Veģetācijas periods 75 dienas. Var audzēt arī balkonkastēs un konteineros. Dēstiem sēj martā, aprīlī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.