Foto-Shutterstock

Kā audzē un kur izmanto kokteiļsīpoliņus 0

Kas ir pērļu sīpoliņi? MAIJA KULDĪGAS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Atklāj, ko tieši tava telefona numura cipari piesaista – bagātību, mīlestību vai prieku
“Teica kundzīte, kura brauca bučoties ar Putinu!” Vairas Vīķes-Freibergas sacītais par Stambulas konvenciju izraisa viedokļu viesuļvētru 3
Kokteilis
Šajā vecumā jūsu dzīve mainīsies uz visiem laikiem: numerologi atklājuši formulu, kā aprēķināt savu liktenīgo brīdi
Lasīt citas ziņas

Par pērļu jeb kokteiļsīpoliņiem sauc sīkus, plakanus sīpoliņus, ko audzē lielākoties no balto, retāk – dzelteno un sarkano šķirņu sēklām, izsējot tos sabiezināti. Kraukšķīgos pērļu sīpolus visvairāk audzē Vācijā, Nīderlandē un Itālijā un pārsvarā izmanto marinēšanai, taču tos var arī cept veselus, sautēt, grilēt, glazēt, pievienot salātiem. Latvijas dārzkopības veikalos var iegādāties itāļu šķirnes ‘Pompeii’ sēklas, kas ir piemērota loku un mazo sīpoliņu ieguvei. Veido tumši zaļus, taisnus lokus un baltus sīpoliņus. Šī ir salātu tipa šķirne vasaras un rudens ražai (nav piemērota uzglabāšanai). Labi aug vieglā vai vidēji smagā augsnē. Veģetācijas periods 75 dienas. Var audzēt arī balkonkastēs un konteineros. Dēstiem sēj martā, aprīlī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.