Foto – Shutterstock

Stratēģis un taktiķis 0

Tas ir pārgalvīgs un pieredzējis spēlētājs, kurš savu stāvokli sasniedzis uz citu rēķina. Tas tā iegājies, ka darījumu pasaulē ir divas iespējas karjeras attīstībā. Pirmā – soli pa solim uz priekšu, lai sasniegtu mērķi. Otrā – uz priekšu pāri citu galvām. Tur pat nav nekādas agresijas un nepatikas personīgi pret jums. Vienkārši šādi cilvēki būvē savu karjeru ar lielu entuziasmu, kā ieprogrammēti konkrētam mērķim.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Šāds kolēģis darbojas ar aukstasinīgu aprēķinu. Kā likums, lietā tiek likta viena un tā pati taktika. Pietiek paskaties pārīti Holivudas komēdiju par šādiem nelabojamiem karjeristiem, kas paaugstinājuma un savu vajadzību vārdā ir gatava izstrādāt un īstenot vissarežģītāko cita kabineta ieņemšanas plānu.

Ja šāds stratēģis necenšas ieņemt personīgi jūsu vietu, tad jums nav īpaši daudz, par ko uztraukties. Ar citiem viņš ikdienā cenšas uzturēt iespējami siltas attiecības. Briesmas parādās tad, ja šī cilvēka karjeras izaugsmei vajadzīgs tieši jūsu krēsls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Te būs vietā visi iespējamie cīņas paņēmieni – esiet modrs un “nešaujiet garām”, pulcējiet ap sevi cilvēkus, kuriem varat uzticēties. Apsveriet pats savas karjeras izaugsmes iespējas. Jums jākļūst par ideālo pretinieku. Tās visas ir “slepenās spēles”, kas parasti netiek celtas biroja gaismā, tāpēc esiet pacietīgs un mēģināt paskatīties uz situāciju ar sava “ienaidnieka” acīm – brīžiem šīs spēlītes tiešām atgādina datorspēli, kas notiek realitātē.

Karstgalvis

Jebkuram jūsu argumentam tūlīt atrodas ducis pretargumentu. Strīdniekam vienkārši nav ne jausmas, kā citādi pievērst sev uzmanību. Vienīgais, ko viņš māk – ik pa laikam skaļi atgādināt par sevi. Jūs varat izvirzīt visradošākos, racionālākos, efektīvākos priekšlikumus, bet kolēģis, protams, skaļi nokritizēs visu. Pazīstama situācija?

Netērējiet savus nervus – karstgalvim un konfliktu karalim šāda ņemšanās ir vienīgais pazīstamais un saprotamais veids, kā komunicēt. Ļaujiet viņam izrunāt visu un tad mēģiniet vēlreiz paust savu viedokli. Ir vēl kāds labs pretlīdzeklis. Kā zināms, strīdnieks ir spožs kritizētājs, bet ar savām paša idejām viņam ir čābīgi. Atbildot uz kritiku, palūdziet, lai viņš piedāvā labāko variantu. Vēl variants – mēģiniet piedāvāt savas idejas zem četrām acīm, apejot publisko apspriešanu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.