Foto-Fotolia

Konservētas sēnes ar tomātiem 0

Sastāvdaļas
• 250 g baraviku
• 100 g burkānu
• 200 g tomātu
• 50 g pētersīļa sakņu
• 20 g sīpolu
• 10 g cukura
• 20 g sāls
• 1 lauru lapa
• 3–4 smaržīgie pipari
• 1 tējkarote 9% etiķa
• zaļumi

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katliņā ielej ūdeni, liek tīras baraviku cepurītes, notīrītus mazus burkānus un pētersīļa saknes, pieber nedaudz sāls un sautē 15–20 minūtes. Tad šķidrumu nolej un sēnes ar dārzeņiem sagriež sloksnītēs, pieliek paredzētās garšvielas un šķēlēs sagrieztus tomātus, visu samaisa, sapilda burkā un pārlej ar karstu izkāstu atlikušo dārzeņu novārījumu. Burkai uzliek vāciņu un sterilizē 100 °C temperatūrā (0,5 l burkas 45 minūtes, 1 l burkas – 60 minūtes). Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē vai aizskrūvē.

Konservētās sēnes ar tomātiem izmanto sēņu zupas vārīšanai. Baraviku vietā var ņemt citas sēnes (bekas, krimildes, atmatenes).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.