No barotavas atrašanās vietas un izmantotās barības ir atkarīgs, cik un kādi putni to apmeklēs. Jo ēstuve atklātāka, jo vairāk to apmeklē sugas, kas labprāt barojas uz zemes. Turklāt ne tikai putni, bet pat caunas! Ja barotava ir slēgta un ar šauru ieeju, tā kļūst vairāk piemērota putniem, kas dzīvo kokos un raduši lēkāt pa zariem. 0

– Barotava nav jākarina debesu augstumos, bet tā arī nedrīkst atrasties pārāk tuvu zemei – ir jānovieto vismaz kaķa lēciena augstumā. Pretējā gadījumā putniem var uzbrukt kaķis, kas diezin vai palaidīs garām izdevību tikt pie branga medījuma, – brīdina ornitologs un piebilst, ka barotavas dizainam nav lielas nozīmes, galvenais, lai tajā vienmēr atrastos barība. – Piemēram, zīlīte spēj paēst, atrodoties arī ar galvu uz leju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Putniem ziemā nepieciešams daudz enerģijas, tāpēc šajā laikā vispiemērotākā ir barība ar augstu tauku saturu. – Ja lidoņiem iespējams izvēlēties starp sēklām un auzu pārslām, tie vispirms apēdīs sēklas, kas ir to dabiskā barība. Tikai pašās beigās ķersies klāt putraimiem. Labs risinājums ir nesālīts speķis ar visu ādu, ko var nopirkt tirgū. Ilgāk nekā sēklas barotavā turēsies arī tauku bumba, kuras sastāvā ir gan tauki, gan sēklas.

Ornitologs uzsver, ka putniem dabā nav vienādas ēdienkartes, tāpēc – ko viens noniecina, tas otram garšo.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.