Foto: Aija Geida

Korintes ar jāņogām – labi garšo ar saldējumu un pankūkām 0

Sastāvdaļas
• 1 kg korintes ogu
• 0,5 kg ievārījuma cukura
• 100 g jāņogu
• 70 ml ūdens

Reklāma
Reklāma
Tārps, fekālija vai dupsis? Pirms dod vārdu savam bērnam, padomā vēlreiz: lūk, ko šie populārie vārdi nozīmē citās valodās 2
Kas tāds Krievijas-Ukrainas karā noticis pirmo reizi: Zelenskis nāk klajā ar paziņojumu, kas sašūpojis kara gaitu
Draudi ir tuvu: Rietumu izlūkdienesti brīdina, kad pasaulē sāksies vēl viens karš
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Korintes un jāņogas pārlasa, noņem kātiņus un noskalo aukstā ūdenī. Notecina caurdurī. Ogas ber katlā, pievieno ūdeni un vāra uz vidējas uguns, līdz kļūst nedaudz mīkstas. Tad pieber ievārījuma cukuru un vāra, līdz ievārījums sāk burbuļot. Uzņem laiku – no pirmā burbuļa jāvāra piecas minūtes. Noputo un lej tīrās burciņās. Uzskrūvē vākus un noliek vēsumā.

Korintes pašas par sevi ir saldenas, tāpēc jāņogas harmonizē kopējo garšu – ievārījums nav tik saldens. Ja jāapraksta garša, tā mazliet līdzīga upeņu un melleņu ievārījumam, kad šīs ogas savārītas kopā, tikai korinte vēl dod patīkamu miltainumu un aromātu. Ziemā labi garšo kopā ar šokolādes saldējumu, pilngraudu kviešu un rudzu miltu pankūkām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.