Krāsains dārzeņu sacepums svētku galdam 0

Ļoti krāsains un gards ēdiens pavasara svētku galdam. Tas noderēs gan kā piedeva jebkuram gaļas ēdienam, gan arī kā atsevišķa auksta uzkoda. Jebkurā gadījumā būs gards.

“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 700 g puķkāposta, 2 burkāni, 120 g saldētu zirņu, paprika, 4 – 5 olas, 150 g cieta rīvēta siera, 3 ēdamkarotes miltu, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Puķkāpostu nomazgā un sadala pa rozetēm.

Burkānus notīra un veselus blanšē viegli sālītā ūdenī 4 minūtes, pievieno puķkāposta gabalus un vēl visu blanšē 4 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldētos zirņus atkausē caurdurī. Blanšētos dārzeņus ieber caurdurī, notecina un pēc tam smalki sagriež.

Olām baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus ar škipsniņu sāls sakuļ stingrās putās.

Citā traukā sakuļ dzeltenumus, pievieno sāli un piparus.

Dārzeņiem pārlej sakultos dzeltenumus, pievieno miltus un 2/3 sarīvētā siera. Visu rūpīgi samaisa un uzmanīgi iecilā olu baltumus.

Cepamo formu ietauko un izkaisa ar rīvmaizi, lej dārzeņu masu, izlīdzina, pa virsu uzkaisa atlikušo rīvēto sieru. Cep 180 grādu karstumā 45 minūtes.

Pasniegt var gan karstu, gan aukstu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.