Krāsains dārzeņu sacepums svētku galdam 0

Ļoti krāsains un gards ēdiens pavasara svētku galdam. Tas noderēs gan kā piedeva jebkuram gaļas ēdienam, gan arī kā atsevišķa auksta uzkoda. Jebkurā gadījumā būs gards.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 700 g puķkāposta, 2 burkāni, 120 g saldētu zirņu, paprika, 4 – 5 olas, 150 g cieta rīvēta siera, 3 ēdamkarotes miltu, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Puķkāpostu nomazgā un sadala pa rozetēm.

Burkānus notīra un veselus blanšē viegli sālītā ūdenī 4 minūtes, pievieno puķkāposta gabalus un vēl visu blanšē 4 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldētos zirņus atkausē caurdurī. Blanšētos dārzeņus ieber caurdurī, notecina un pēc tam smalki sagriež.

Olām baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus ar škipsniņu sāls sakuļ stingrās putās.

Citā traukā sakuļ dzeltenumus, pievieno sāli un piparus.

Dārzeņiem pārlej sakultos dzeltenumus, pievieno miltus un 2/3 sarīvētā siera. Visu rūpīgi samaisa un uzmanīgi iecilā olu baltumus.

Cepamo formu ietauko un izkaisa ar rīvmaizi, lej dārzeņu masu, izlīdzina, pa virsu uzkaisa atlikušo rīvēto sieru. Cep 180 grādu karstumā 45 minūtes.

Pasniegt var gan karstu, gan aukstu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.