Foto: Timolina/Shutterstock

Krāsnī ceptas vistu kājas ar ķiplokiem un timiāna lapiņām 0

Sastāvdaļas
• 2 lielas vistu kājas (800 g)
• 500 g nomizota riekstu ķirbja, sagriezta gabalos
• 100 g ķiploka (2 galviņas)
• 60 g lielo dārza dzērveņu
• 5 g timiāna (6 zariņi)
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• sāls, svaigi malti melnie pipari

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vistu kājas ierīvē ar sāli un pipariem. Pannā ielej eļļu, ieliek timiāna zariņus, uz tiem liek vistu kājas. Ķiploku galviņas horizontāli pārgriež uz pusēm (lai apakšējā daļa turas kopā). Blakus vistas kājām liek ķirbja gabalus, ķiploku puses, pārslaka olīveļļu un uzber timiāna lapiņas.

Pannai pārklāj foliju un liek krāsnī 200 °C cepties vienu stundu. Tad izņem ārā, ieber dzērvenes un liek atpakaļ krāsnī (vēl arvien ar foliju) cepties vēl 20–30 minūtes. Noņem foliju, gaļu aplaista ar šķidrumu no pannas un apbrūnina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šādā veidā var cept arī veselu vistu. Ķiploku cienītāji dažas daiviņas var iebakstīt gaļā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.