Foto – obed-doma.ru

Kraukšķīgā zemeņu kūka. Krāšņs svētku deserts 0

Sastāvdaļas:

(6 porcijām)

40 grami sviesta

125 ml saldā krējuma

100 g cukura

25 g mandeļu, sagrieztas plānās plāksnītēs

Reklāma
Reklāma

25 g attīrītu un sagrieztu pistāciju

50 g miltu

Rotāšanai:

200 g mīkstā siera

400 g kondensētā piena

citrona miziņa

citrons

8 ēdamkarotes citrona sulas

140 ml saldā krējuma, viegli sakulta

450 g zemeņu

2 ēdamkarotes sarkano jāņogu želejas

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Šo krāšņo svētku desertu gatavo pāris stundas pirms svinībām.

1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepampannā ieklāj cepamo papīru. Katlā liek sviestu, saldo krējumu un cukuru. Uzvāra, visu laiku maisot. Ņem nost no uguns un pievieno miltus un riekstus. Pusi masas liek 20 cm (pa diognāli) lielā formā un cep 10-12 minūtes, līdz veidojas gaiši brūna krāsa.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Sakuļ mīksto sieru, tad pakāpeniski pievieno kondensēto pienu, citronu un viegli sakultu putukrējumu. Atdzesē 2-4 stundas, līdz krēms sacietē.

3. Caur sietu izberž 4 zemenes. Pievieno cukuru un želeju, nedaudz uzsilda, visu laiku maisot. Vāra 2-3 minūtes, lai veidotos sīrupveidīga masa. Pēc tam atdzesē.

4. Želejas masu atdzesē, tad pārklāj kūku. Pēc vēlēšanās var rotāt kūkas virspusi un sānus ar putukrējumu vai vārīto krēmu.

Recepte no obed-doma.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.