Foto – Aikagarso.lv

Krēmīgais saules augļu pīrāgs 0

Pagatavošana laiks: 50 min

Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

• Smilšu mīkla – 300 g
• Saldais krējums – 250 g
• Brūnais cukurs – 100 g
• Olas dzeltenums – 3 gab.
• Saules augļi (plūmes, nektarīni, aprikozes, persiki) – ap 10 augļu

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200o
2. Plāni izrullētu mīklu ieklāj cepamajā formā un liec cepties uz 15 minūtēm
3. Tajā laikā uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru
4. Citā traukā sakul olas dzeltenumu un pārlej ar karstu saldo krējumu
5. Samaisi un lej izceptajā smilšu mīklas pamatnē.
6. Noskalo, attīri saules augļus un sagriez tos daiviņās, kārto virs krēma.
7. Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160o C un liec cept pīrāgu. Cepšanas ilgums – vismaz 30 minūtes.

Aikāgaršo padoms!
Pasniedz ar ogu mērci vai svaigām piparmētrām. Šis pīrāgs labi garšo arī kopā ar skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.