Foto – Aikagarso.lv

Krēmīgais saules augļu pīrāgs 0

Pagatavošana laiks: 50 min

Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

• Smilšu mīkla – 300 g
• Saldais krējums – 250 g
• Brūnais cukurs – 100 g
• Olas dzeltenums – 3 gab.
• Saules augļi (plūmes, nektarīni, aprikozes, persiki) – ap 10 augļu

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Ukraiņi pārraksta kara vēsturi – šo gadījumu analizē militāristi visā pasaulē. Vai tā ir revolūcija militāro tehnoloģiju jomā?
Makrons pēc sarunas ar Trampu izvirza ultimātu Krievijai
Putins pazemojis Lukašenko militārās parādes laikā – Baltkrievijas līderis steigšus atstāj Maskavu
Lasīt citas ziņas

1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200o
2. Plāni izrullētu mīklu ieklāj cepamajā formā un liec cepties uz 15 minūtēm
3. Tajā laikā uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru
4. Citā traukā sakul olas dzeltenumu un pārlej ar karstu saldo krējumu
5. Samaisi un lej izceptajā smilšu mīklas pamatnē.
6. Noskalo, attīri saules augļus un sagriez tos daiviņās, kārto virs krēma.
7. Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160o C un liec cept pīrāgu. Cepšanas ilgums – vismaz 30 minūtes.

Aikāgaršo padoms!
Pasniedz ar ogu mērci vai svaigām piparmētrām. Šis pīrāgs labi garšo arī kopā ar skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.