Foto – Karīna Miezāja

– Kā jūs saucat to, kas notika Krimā un Ukrainas austrumos?
 4


– Šobrīd Ukrainā notiek karš un pret Ukrainu Krievija karo jau atklātā formā. Krievija sāka ar Krimas okupāciju, un tas jau bija kara sākums, kad valsts teritorijā ienāk svešas valsts karaspēks. Man ir jautājums – vai tā saucamie separātisti uniformas un tankus nopirka lielveikalā? Parādījies tāds dīvains termins “hibrīdkarš”, kas labi aprak­sta notiekošo – lido lodes un šāviņi, bet tā saucamie separātisti pirms šaušanas uzvelk maskas. Kurš kuru apmāna ar maskēšanos? Visi zina, ka notiek sadursmes starp Ukrainas un Krievijas bruņotajiem spēkiem. Šobrīd cilvēki Krievijā nesaprot cēloņus. Viņi domā, ka konflikta iemesls Ukrainā ir sadursmes starp kriminālajām aprindām, oligarhu starpā vai arī kāds ir aizspēlējies ar karu pret Krieviju. Paralēles var vilkt ar pagājušā gadsimta 30. gadiem, kad lielvaras pievēra acis uz Trešā reiha prasībām par Sudetiju, vēlāk atdeva Austriju, un tad, labi, lai ņem arī Poliju. Vēlāk Eiropa bija drupās. Ir cilvēki, kas domā – ja veikšu kādas pretdarbības, tad no tā zaudēšu kādu ekonomikas daļu. Taču vēsture parāda, ka pēc tam viņš zaudē visu ekonomiku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Es domāju, ka mūsdienu Krievija dzīvo miglā. Krievijas pusē vergi cīnās par tiesībām būt par vergiem. Krievijas karavīriem pat nav tiesību uz piemiņu – ­­
nesen Pleskavā apglabāja Krievijas karavīru grupu, bet pēc tam varasiestādes pavēlēja no krustiem un kapakmeņiem noņemt vārdus. Te parādās motīvs no sengrieķu lugas “Antigone”, kurā bija stāsts par piemiņu. Vērtīgākais, kas no cilvēka paliek pēc nāves, ir piemiņa. Krievijas karavīrus aizsūtīja nomirt, un pēc nāves viņiem vēl ir liegta piemiņa, bet radinieki ir iebiedēti.

Krievijas karavīriem nav tiesību, un jau 2000 no Ukrainas ir aizsūtīti uz Krieviju cinka zārkos. Mani pārsteidz, ka Krievijā par to klusē. Vai jūs redzējāt lielas manifestācijas? Augstākais, 20 cienīgi cilvēki Krievijā izgāja izteikt protestu karam. Kur ir pārējie – skolotāji, kultūras cilvēki, vienkārši cilvēki ar kārtības un taisnīguma apziņu?
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.