Foto – Nesavinov/Shutterstock

Krievu okroška – sātīga un atvēsinoša zupa karstam laikam 0

Sastāvdaļas
2 lieli novārīti kartupeļi
2 gurķi
5 redīsi
4 cieti novārītas olas
150 g kūpinātas mencas
900 ml kefīra
3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
1,5 ēdamkarotes cukura
pustējkarote krievu sinepju
pustējkarote mārrutku
0,5–1 tējkarote sāls
1/3 tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa. Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Sagriež arī gurķi. Redīsus sagriež ripiņās, mencu – garenos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.