Praktiski
Receptes

Krievu okroška – sātīga un atvēsinoša zupa karstam laikam0

Foto – Nesavinov/Shutterstock

Sastāvdaļas
2 lieli novārīti kartupeļi
2 gurķi
5 redīsi
4 cieti novārītas olas
150 g kūpinātas mencas
900 ml kefīra
3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
1,5 ēdamkarotes cukura
pustējkarote krievu sinepju
pustējkarote mārrutku
0,5–1 tējkarote sāls
1/3 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana.
Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa. Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Sagriež arī gurķi. Redīsus sagriež ripiņās, mencu – garenos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

AO
Andris Ozoliņš
Dabā
“Vilks kļūtu zaļš aiz skaudības.” Krišjānis Lielupes krastā uzbūvējis salmu māju tikai no vietējiem materiāliem
5 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Esmu pieņēmusi lēmumu daļu savu darbu iznīcināt!” Pazīstamā tēlniece Olga Šilova skaidro, kāpēc tā rīkosies
Intervija 6 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Latvijā novērots jūlijam netipisks cenu pieaugums. Kas to ietekmēja?
4 stundas
AO
Andris Ozoliņš
Praktiski
Jauna ceļa uzsākšana, protams, rada mazu diskomfortu: atzīst latviešu māksliniece, kas rada kleitas kā gleznas
5 stundas
LE
LETA
Latvijā
VIDEO. Jaunieši Vecmīlgrāvī “izklaidējas”, izraisot avārijas, un pārraida tās interneta tiešraidē
1 stunda