Foto – Nesavinov/Shutterstock

Krievu okroška – sātīga un atvēsinoša zupa karstam laikam 0

Sastāvdaļas
2 lieli novārīti kartupeļi
2 gurķi
5 redīsi
4 cieti novārītas olas
150 g kūpinātas mencas
900 ml kefīra
3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, loki, pētersīļi)
1,5 ēdamkarotes cukura
pustējkarote krievu sinepju
pustējkarote mārrutku
0,5–1 tējkarote sāls
1/3 tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
Bijušais diplomāts: Savulaik līdzīgu kļūdu pieļāva Raimonds Pauls. Tautā mīlētais komponists nespēja pretoties lielas naudas vilinājumam 91
Kokteilis
“Turiet ciet savu muti!” Veidemane, satraucoties par Maestro, iekuļas publiskā strīdā
“Beidzot arī Latvijā tas ir noticis! Nē, garšo pēc plastmasas!” Vietējie gardēži pretrunīgi vērtē revolūciju veikalu plauktos
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kefīru sajauc ar sāli, cukuru, maltiem melnajiem pipariem, krievu sinepēm, mārrutkiem un zaļumiem. Samaisa. Novārītos kartupeļus nomizo, olas noloba un sagriež mazos kubiņos. Sagriež arī gurķi. Redīsus sagriež ripiņās, mencu – garenos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek katlā un pārlej ar kefīra mērci. Samaisa un pasniedz atdzesētu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.