Alise Semjonova
Alise Semjonova
Foto – Karīna Miezāja

Kāpēc sievietēm vajadzētu strādāt tehnoloģiju jomā? Vai tad dāmām labāk nepadodas, teiksim, smalkmaizīšu cepšana? 1

Es nevaru iedomāties nevienu iemeslu, kāpēc sievietēm nevajadzētu strādāt tehnoloģiju jomā! Varu pastāstīt, kāpēc man ļoti patīk strādāt šajā jomā. Man patīk dinamiskā un straujā vidē. Tehnoloģijas mainās tik ātri, ka visu laiku gana ātrā tempā jāapgūst kas jauns. Nav rutīnas. Vēl man ļoti patīk tas, ka tehnoloģiju vidē ir jaunības kults. Šajā jomā nav jāsasniedz noteikts vecums, lai tevi ņemtu par pilnu. Aizvien biežāk dzirdam, ka padsmitnieki uzlauž kādu sistēmu “Facebook” vai “Instagram” vietnē. Tehnoloģiju vidē nav kā medicīnā vai tieslietās, kur jo esi vecāks un pieredzējušāks, jo vairāk tev uzticas. Šajā nozarē par tevi visvairāk runā tieši tavi darbi.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Te gan cilvēks ir fantastisks! Nu ir pamodies no letarģiska miega!” Jaunups sašutis par Levita viedokli jautājumā par LTV priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Vēl man ļoti patīk mērogs, kas sasniegts tehnoloģiju vidē. Ja vakarā radu kādu funkcionalitāti vai mājaslapu, rīt to visās pasaules malās var lietot miljoniem cilvēku. Piemēram, par “Infogr.am” saņemam ziņas, ka mūs lieto kādā salā, par ko pat nezinājām, ka tur ir internets. Ja es ceptu maizītes, tās apēstu tikai tepat, manā konditorejā, un tālāk pasaulē par manu veikumu neko nezinātu. Mani ļoti iedvesmo šī robežu neesamība un ātrā informācijas apmaiņa, kas valda tehnoloģiju vidē.

Ko tur slēpt: darbs šajā industrijā ir arī ļoti labi atalgots. Ja meitenei ir interese par eksaktajām zinātnēm, viņa, protams, var strādāt par fizikas vai matemātikas skolotāju, taču tad viņa pelnīs desmit reizes mazāk nekā meitene, kas izvēlējusies būt pro­grammētāja un strādā starptautiskā uzņēmumā, ļoti strauji augot.

Skolotāji arī vajadzīgi!

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir vajadzīgi, taču kāpēc tikai meitenēm būtu jā­kļūst par skolotājām?! Turklāt, ja meitenei ir interese par izglītību un bērniem, viņa var arī veidot izglītojošas lietotnes, nav tikai jāsēž, labojot burtnīcas.

Droši vien pluss darbam tehnoloģiju vidē ir arī iespēja strādāt mājās. Tādējādi vieglāk apvienot māmiņas un darba pienākumus.

Noteikti! To es pati ļoti izjūtu, audzinot savu mazuli! Joprojām jūtos iesaistīta darbā un darbotiesspējīga. Kaut, protams, sadalīt uzmanību nav viegli. Turklāt, ja vien to pieļauj uzņēmuma kultūra, iespējams arī elastīgs darba laiks, kad svarīgi, kā izdari darbu, nevis kurā laikā to dari.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.