Krunkainie sieriņi. Saimniecības “Cirtumnieki” recepte 2

Biezpienam pieber ķimenes, pievieno krējumu, sāli, visu labi samīca. Tad masu liek traukā, pārsedz ar tīru drēbi un tur siltā telpā. Pēc 4–6 dienām biezpiens pārklājas ar baltu pelējumu.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Festivāla “Summer Sound” apsargs nogāž gar zemi jaunieti un ar kāju iesper tam pa seju 101
“Nezinu, vai šo meiteņu vecāki vispār zina par šādām aktivitātēm…” Sieviete brīdina par bīstamu tendenci, kas strauji izplatījusies bērnu vidū
“Es biju piesprādzējusies, bet citas meitenes krita uz priekšu.” Ceļā uz basketbola treniņnometni, avarējis autobuss, kurā atradās vairāk nekā 40 bērni 19
Lasīt citas ziņas

Pelējums nav jānoņem, bet labi jāizmīca pa visu biezpienu. No masas veido koniskus, četrkantīgus vai arī stabiņveidīgus 50–100 g smagus sieriņus. Saliek uz dēļa un pārklāj ar karstā ūdenī samērcētu mitru drēbi.

Drēbe jāmaina, un sieriņi jāpārvieto no vienas vietas uz otru reizi dienā. Pēc 6–8 dienām sieriņi kļūst gļotaini un sakrunkojas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad tos saliek kastēs cieši citu citam virsū un tur pagrabā. Pēc 2–3 dienām sieriņi kļūst mīksti un ir ļoti pikanti. Pēc tam tos var arī kaltēt.

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.