Kukurūzas cālis ar burkānu biezeni, anīsu un graudu putru
 1

SASTĀVDAĻAS Aptuveni 800 g smags kukurūzas cālis, 4 burkāni, 2 apelsīni, 2 anīsa zvaigznes, 60 g sviesta (80%), 30 g pērļu grūbu, 30 g melno lēcu, 30 g kuskusa, 6 Šalotes sīpoli, 200 ml saldā krējuma, 2 ķiploka daiviņas, sojas mērce, timiāns.

Reklāma
Reklāma
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Krimināls
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Kokteilis
Šīs 4 zodiaka zīmes maijā būs īpaši izredzētas: laime jau ir ceļā
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Cāli iemarinē sojas mērcē, pievienojot arī timiānu, sāli, piparus un olīveļļu. 30 min atstāj ledusskapī, pēc tam 20 min cep cepeškrāsnī 180 grādos. Folijā ietin notīrītus burkānus, anīsu un apelsīna mizu, cep cepeškrāsnī aptuveni 40 min. Nedaudz atdzesē, sablenderē kopā ar divu apelsīnu sulu. Sakapātus Šalotes sīpolus apcep sviestā, pievieno 300 ml ūdens, ko novāra līdz pusei. Tad klāt pielej saldo krējumu, uz lēnas uguns vāra vēl 10 min. Caur sietiņu izkāš citā katliņā, pēc garšas pievieno sāli un sojas mērci. Atsevišķi, pieberot šķipsniņu sāls, vāra pērļu grūbas, melnās lēcas un kuskusu. Saber kopā, pievieno sviestu.

Gatavoja restorāna “Burkāns” Rīgā Daugavmalā šefpavārs Andrejs Dudenko

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.