Kukurūzas cālis ar burkānu biezeni, anīsu un graudu putru
 1

SASTĀVDAĻAS Aptuveni 800 g smags kukurūzas cālis, 4 burkāni, 2 apelsīni, 2 anīsa zvaigznes, 60 g sviesta (80%), 30 g pērļu grūbu, 30 g melno lēcu, 30 g kuskusa, 6 Šalotes sīpoli, 200 ml saldā krējuma, 2 ķiploka daiviņas, sojas mērce, timiāns.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Cāli iemarinē sojas mērcē, pievienojot arī timiānu, sāli, piparus un olīveļļu. 30 min atstāj ledusskapī, pēc tam 20 min cep cepeškrāsnī 180 grādos. Folijā ietin notīrītus burkānus, anīsu un apelsīna mizu, cep cepeškrāsnī aptuveni 40 min. Nedaudz atdzesē, sablenderē kopā ar divu apelsīnu sulu. Sakapātus Šalotes sīpolus apcep sviestā, pievieno 300 ml ūdens, ko novāra līdz pusei. Tad klāt pielej saldo krējumu, uz lēnas uguns vāra vēl 10 min. Caur sietiņu izkāš citā katliņā, pēc garšas pievieno sāli un sojas mērci. Atsevišķi, pieberot šķipsniņu sāls, vāra pērļu grūbas, melnās lēcas un kuskusu. Saber kopā, pievieno sviestu.

Gatavoja restorāna “Burkāns” Rīgā Daugavmalā šefpavārs Andrejs Dudenko

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.