Foto: FreePik

Kur likt ķirbjus? Izcept garšīgās kotletēs! 5

Beidzot klāt ķirbju laiks! Ķirbjus var lietot visdažādāko ēdienu pagatavošanā, taču šis ir ēdiens, kuru ēdīs pat tie, kas sevi dēvē par ķirbju neēdājiem!

Reklāma
Reklāma

Sulīgas ķirbju kotletītes

Sastāvdaļas:

Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā 61
Kokteilis
VIDEO. Latvieši pauž viedokļus par NBA čempiona Kristapa Porziņģa rīcību pēc iegūtā titula
Mājas
Sieru nevar uzglabāt ledusskapī šādā veidā – vērtīgs padoms mājsaimniecēm 6
Lasīt citas ziņas
  • Malta gaļa (pēc izvēles, visieteicamāk, jauktā (cūka/ liellops) – 800 grami
  • Ūdens – 100 ml
  • Ola – 1 gab.
  • Auzu pārslas – 30 grami
  • Ķirbis – 200 grami
  • Sinepes – 2 tējkarotes
  • Ķiploku pulveris – puse tējkarotes
  • Zaļie lociņi – 30 grami
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Ķirbji sarīvē uz rupjās rīves. Klāt jauc liellopa gaļai, pievieno olu, auzu pārslas, sinepes, ūdeni, ķiploku pulveri, sāli un ar sasmalcinātiem lociņiem. Kārtīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Veido kotletītes formiņās un liek uz pannas (uz cepamā papīra) cepeškrāsnī (ja vēlas, lai kotletēm būtu brūna garoziņa – tās sākumā apcep uz pannas bagātīgā eļļas daudzumā no abām pusēm un tad liek uz cepešpannas).

Liek pannu cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un cep aptuveni 30 minūtes (ja iepriekš jau apceptas uz pannas, aptuveni 20-25 minūtes).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.