Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? 0

Kuras kartupeļu šķirnes vislabāk der kraukšķīgām pankūkām? OLGA RĪGĀ

Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
“Šī ziema Krievijai būs aukstāka un tumšāka nekā mums!” Kas slēpjas aiz šī klusā Ukrainas prieka?
Lasīt citas ziņas

Pēc LLU Agroresursu un ekonomikas institūta Kartupeļu selekcijas grupas vadītājas Ilzes Skrabules teiktā, pankūku kraukšķīgums atkarīgs no eļļas temperatūras cepšanas laikā, kā arī citiem aspektiem. Vislabāk pankūkas gatavot no agrajām kartupeļu šķirnēm ‘Madara’ un ‘Monta’, kas mazāk tumšojas pēc rīvēšanas.

Gatavojot pankūkām var pievienot gan miltus, gan olas un pienu (lai masa nekļūtu tik tumša), un arī tas ietekmē garšu. Selekcionārei visgardākās šķiet pankūkas, kad rīvētiem kartupeļiem nedaudz nolej šķidrumu, pieber mazliet sāls un cep. Vienkārši un ļoti garšīgi!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.