“Grūti pateikt, man šķiet, ka tā darbu dalīšana ir stereotipiska,” stāsta Jānis (29). “Kam laiks, tam arī tas ir jāizdara un mājās ir jāvalda vienlīdzībai. Ja fiziski tas būtu iespējams, tad noteikti gaidītu vakariņas vai ko tādu, taču, ja abi līdz pieciem strādā, tad atbraucot mājās, greznas vakariņas gaidīt ir stulbi.” 4

Arī Aleksandrs (23) stāsta, ka svarīgas ir sievietes rūpes. “Es sagaidu rūpes no sievietes puses – lai vēders būtu pilns un māja tīra. Saimnieks būšu es! Protams, vienmēr būšu gatavs palīdzēt ar visiem mājas darbiem. Un sievietes ienākšanai dzīvei vajadzētu sagādāt tikai atvieglojumu – vairāk brīva laika un daudz mīlas.”

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

“Darbi virtuvē noteikti ir uz sievietes atbildību,” teic Edmunds (40). “Bet ik pa laikam jau arī vīrietim vajadzētu kaut ko pagatavot. Grūti pat nodalīt, kuri ir izteikti sieviešu darbi, bet kuri – vīriešu, jo visu jau var veikt kopā. Piemēram, mājas tīrīšanu un kārtošanu. Traukus gan labāk katram jānomazgā aiz sevis, lai nekrājas netīro trauku kalni. Vispār vīrietis var darīt visus darbus, vajag tikai palūgt!”

“Lielākā daļa vīriešu no kopdzīves sagaida to, ka viņiem nekas nebūs jādara un mājās varēs tikai atpūsties. Bet tā noteikti nevajadzētu būt – dāmai nevar uzkraut visus mājas darbus. Tos var veikt kopā. Tāpat kopdzīvē nevajadzētu iedalīt – vīriešu un sieviešu darbi, protams, izņemot tos darbiņus, kuri prasa fizisku spēku – zāles pļaušana, malkas sagatavošana ziemai. Tomēr ir viena lietiņa, kurā sievietei ir jāuzņemas iniciatīva – ēst gatavošana. Jo paēdis vīrietis ir laimīgs vīrietis,” noteic Kārlis (19).

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī Kasparam (33) ir savs viedoklis šajā jautājumā. “Viss atkarīgs no pāra. Citās attiecībās sieviete ir tā ar to lielo krampi, bet vairums gadījumos jau tas viss smagums jāuzņemas vīrietim. Protams, ka ikviens vīrietis vēlētos, lai viņa sieva sēž mājās, auklē bērnus un apkopj puķu dobi jeb, citiem vārdiem, nodrošināt ģimeni pilnībā, tādā gadījumā, protams, lielāks ieguldījums mājas dzīves veidošanā ir sievietei, tomēr vīrietim brīvdienās ir jādod atpūta savai sievietei – jāparūpējas par bērniem un jāaizved sava ģimene kaut kur paēst, lai brīvdiena ir arī sievai. Tomēr, ja abi ir strādājoši, tad visa atbildība un rūpes dalās uz divām galvām.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.