BP-8965. Foto – Valdis Semjonovs

Ziemas šķirnes nelieliem dārziem 0

‘Conference’ – ļoti ātrražīga šķirne. Teicama augļu garša, kūstošs mīkstums, pietiekami laba izturība pret slimībām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

‘Hortensia’ – agra šķirne ar vidēji lieliem, zaļgandzelteniem augļiem, kam ir sārtums saules pusē. Mīkstums ir daļēji kūstošs, maigi saldskābs. Laba izturība pret kraupi. Piemērota audzēšanai ļoti labās dārzu vietās, bet drošāk audzēt, potētu vainagā.

‘Eckehard’ – raža ienākas ļoti vēlu. Šķirni audzē daudzviet Vācijā, jo augļi ir izskatīgi, lieli, saldskābi, labi glabājas, vienīgi tajos ir diezgan lielas granulas (akmensšūnas). Laba izturība pret kraupi.

CITI ŠOBRĪD LASA

‘Latgale’ – kokiem ir teicama ziemcietība. Ražot sāk agri, turklāt bagātīgi un regulāri. Lielie bumbierveida augļi ir pelēcīgi zaļā krāsā ar sārtumu saules pusē. Mīkstums ir balts, ļoti smalkgraudains, sulīgs. Augļi glabājas līdz aprīlim. Taču, lai bumbieri būtu garšīgi, vajag saulainu, siltu vasaru. Dažos gados augļi ir pliekani, bezgaršīgi. Kokam ir dabiska pundurforma, taču nav spēka dzīt jaunos dzinumus, tāpēc bumbiere diezgan ātri nolietosies, koka mūžs nebūs ilgs.

Šķirne komercdārziem

‘Desertnaja Rosošanskaja’ – sena, Latvijā diezgan plaši audzēta šķirne. Tā ražo katru gadu. Bumbieri ir izskatīgi, apaļi, skaistā krāsā, tāpēc patīk pircējiem, tie arī labi glabājas. Trūkums – garšas kvalitāte nav tik stabila. Augļi ir garšīgi tikai siltākās vasarās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.