Publicitātes foto

Vietējā gaisma 0

Vietējā apgaismojuma uzdevums ir pievērst uzmanību atsevišķiem objektiem vai zonām, tos akcentējot. Dizaineri nereti mēdz uzskatīt, ka bez vietējā apgaismojuma interjers izskatās nepabeigts, tukšs. Dažās mājokļa telpās pat iespējams iztikt bez vispārējā apgaismojuma, aizstājot to ar labi pārdomātu vietējo apgaismojumu, piemēram, mājas kabinetā, guļamistabā. Galda lampas, sienas lampas un griestu lampas ar abažūriem lieliski izgaismo nepieciešamo zonu, vienlaikus pārējo telpas daļu atstājot nelielā krēslā.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Dekoratīvā gaisma lielākoties tomēr tiek lietota kā vietējais apgaismojums – vai nu izgaismo konkrētu objektu, vai arī gaismas ķermenis pats pilda interjera dekora lomu.

Kombinētais apgaismojums apvieno gan vispārējo, gan vietējo apgaismojumu vienlaikus. Patiesībā tikai šāds apgaismojums ļauj radīt cilvēka acīm komfortablu gaismas vidi, izlīdzinot spožu gaismu un saliekot vajadzīgos akcentus cilvēka redzes lokā, vienlaikus saglabājot nepieciešamo gaismas līmeni telpā.

CITI ŠOBRĪD LASA
Dizainers Deniss Dikuss iesaka: “Lielākoties interjera iekārtošanā izmanto kombinēto gaismu – gan tiešo, gan atstaroto un izkliedēto. Tas paver plašākas iespējas telpā veidot dažādas noskaņas tikai ar apgaismojuma palīdzību vien. Tomēr tas nenozīmē, ka komfortablu telpu nav iespējams izveidot, izmantojot tikai daļu no gaismas veidiem. Ir nācies veidot interjera apgaismojumu arī tikai ar izkliedēto un atstaroto gaismu, jo svarīgi, izvēloties apgaismojuma veidu, ņemt vērā arī interjera stilu. Tā, piemēram, klasiskajos interjeros tiešais apgaismojums neiederas tā vienkāršā iemesla dēļ, ka tad, kad šis stils radās, šāds apgaismojums nemaz nebija pieejams.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.