Foto-Fotolia

Lai visiem būtu lielāks prieks, svētku galdam jābūt skaisti un pārdomāti servētam 0

Lai lieliem un maziem būtu lielāks prieks, Lieldienu galdam jābūt skaisti un pārdomāti servētam. Ko vajadzētu ievērot?

Ultimāts Eiropai: ASV pieprasa līdz 2027. gadam pārņemt lielāko daļu NATO aizsardzības atbildības 22
Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Lasīt citas ziņas

“Svētku galda klājums ar kaut ko jāizceļ – to panāk ar traukiem, rotājumiem, svecēm un ziedu kompozīcijām,” stāsta Kandavas lauksaimniecības tehnikuma profesionālo priekšmetu skolotāja Indra Vizule. “Lieldienu galda klājumā varētu ietvert vairākus šo svētku simbolus: ūdeni, kas simbolizē atjaunošanos, uguni, kas ir gaismas simbols, olas un zaķus, kas ir dzīvības simboli.”

Svētku galdā var pasniegt ūdeni, sulu un vīnu. Kā dekoru izmanto vāzēs vai no zariem savītos groziņos ievietotas pavasara puķes: sniegpulkstenītes, krokusus, narcises, tulpes un hiacintes. Par pavasara tuvošanos vēstīs arī pūpoli, izplaucēti bērzu un alkšņu zari, kuros var iekārt dekoratīvas oliņas un citus Lieldienas simbolizējošus elementus.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.