Foto-Aija Geida

Laiks pusdienām! Sutināts bulgurs 2

Sastāvdaļas:100 g bulgura, ¼ tējkarotes malta koriandra, ½ tējkarotes sāls, šķipsniņa maltu melno piparu, 100 g žāvētas gaļas vai desas, 1 paprika, 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu, ½ tējkarotes kartupeļu cietes.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Vispirms bulguru apcep uzkarsētā eļļā, bet tikai mazliet, lai graudi nepaliek brūni, nepiedeg. Tad uzlej ūdeni, pievieno sāli un garšvielas pēc vēlēšanās. Ieteicams malts koriandrs, jo tas palīdz organismam pārstrādāt graudaugus. Mazliet pavāra, uzliek vāku un ļauj sutināties.

Pēc 20 – 30 minūtēm iznāk garda putra, kas ir pietiekami eļļaina, mīksta, aromātiska un viegli baudāma. Kamēr putra sutinās, pagatavo mērci, apcepot papriku un gaļu, pielejot ūdeni, kurā izšķīdināta kartupeļu ciete, un pievienojot pēc garšas sāli, piparus, zaļumus. Pārlej sutinātajam bulguram.

Vieglas un aromātiskas pusdienas!

 

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.