Laša rulete svētku galdam 0

Sastāvdaļas – šķipsna muskatrieksta, 100 ml piena, 2 lielas laša filejas (katra pa 450 g), olīveļļa, 250 g svaigas baltmaizes bez garozas, 300 g sasaldētu zirņu, 2 pētersīļu zariņi, 350 g butes filejas, burkāns, sāls, pipari, olas baltums.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Rīdzinieks nepatīkami pārsteigts, kā izskatās vietā, kur noslīka Roberts: “Tur viss ir sabrucis… Šādas vietas nedrīkst būt publiski pieejamas!” 62
Lasīt citas ziņas

Burkānu notīra un novāra sālsūdenī apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist, tad sagriež kubiciņos zirņa lielumā.

Citā katliņā verdošā ūdenī liek zirņus un vāra 6 minūtes, nokāš caurdurī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pētersīļus nomazgā, noņem lapiņas un tās smalki sagriež.

Maizi izmērcē pienā.

Butes fileju sablenderē, tai pievieno izmērcēto un nedaudz nospiesto maizi, olas baltumu, sāli, muskatriekstu un piparus. Visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno burkānus, zirnīšus un pētersīļus, visu kārtīgi samaisa. Masu liek ledusskapī.

Tālāk seko formēšanas darbi. Vienu laša filejas gabalu pārgriež gareniski no vidus uz abiem sāniem, nenogriežot līdz galam, tā lai var atvērt uz abām pusēm kā grāmatu. Uzmanīgi nogriež nost ādu.

No otra filejas gabala resnākās daļas nogriež apmēram 3 cm platu strēmeli. Kopumā jābūt 3 filejas gabaliem bez ādas.

Lielāko fileju izklāj, vidū liek pusi no pildījuma, lai no abiem sāniem paliek 5 cm brīvi. Uz pildījuma liek nogriezto strēmeli visā garumā pāri.

Virsū liek atlikušo pildījuma daļu. Tam virsū uzliek atlikušo filejas gabalu, lai nosedz visu pildījumu. Apakšējās filejas sānus paceļ uz augšu un nostiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem virsējā filejā.

Fileju iesmērē ar olīveļļu, ietin folijā un liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī 35 minūtes.

Filejai ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad to ar visu foliju liek ledusskapī.

Pirms pasniegšanas foliju noņem nost, izņem zobu kociņus un sagriež ruleti šķēlītēs.