Latviešu skola uz iznīcības robežas 14


Rīgas 19. vidusskolas absolvents Kristaps Bērzonis “LA” redakcijai atsūtīja Rīgas 19. vidusskolas atbalsta grupas vēstuli, kurā teikts: “Ja Rīgas 19. vidusskola tiks reorganizēta par pamatskolu, tad latviešu jauniešiem tiks liegta iespēja iegūt vidējo izglītību savā mikrorajonā. Bolderājā un Daugavgrīvā darbojas divas mazākumtautību vidusskolas, kurās jau ir nokomplektētas vidusskolas klases. Ņemot vērā mūsu mikrorajona īpašo etnisko sastāvu, latviešu valodā runājošai sabiedrībai ir mazas izredzes skolai nodrošināt lielu skolnieku skaitu, jo šajā rajonā darbojas piecas pirmsskolas izglītības iestādes, no kurām tikai viena realizē izglītības programmu latviešu valodā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas
Rīgas 19. vidusskola atrodas Rīgas tā sauktajā “galvenajā” nomalē – Bolderājā. Skolas pirmsākumi meklējami jau tālajā 1875. gadā, bet savu tagadējo nosaukumu un vidusskolas statusu tā ir ieguvusi jau 1945. gadā. Skola ir pārdzīvojusi dažādus laikus un varas, saglabājot savu identitāti. Šobrīd, brīvās Latvijas laikā, praktiski uz iznīcības robežas ir vienīgā latviešu skola vienā no teritoriāli un iedzīvotāju ziņā lielākajiem Rīgas mikrorajoniem, kurā ietilpst gan Bolderāja, gan Daugavgrīva, Rītabuļļi un Vakarbuļļi. Attālums no šīm apdzīvotajām vietām līdz citu mikrorajonu vai centra skolām ir ievērojami liels.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.