Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības atklātais treniņš “Elektrum” Olimpiskajā centrā. Foto – LETA

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase piektdien Tamperē aiz slēgtām durvīm treniņspēlē uzvarēja Somijas valstsvienību. Piektdien komandas treniņa režīmā nospēlēja četras ceturtdaļas, katru sākot no rezultāta 0:0. Pirmajā Latvijas komanda piekāpās ar 19:20, bet trīs pārējās uzvarēja ar rezultātiem 18:12, 26:20 un 24:15. Kopā skaitot, latvieši bija pārāki ar 87:67. 0


Latvijas izlases rindās rezultatīvākie bija Rolands Šmits un Mārtiņš Meiers, kuri iemeta pa 16 punktiem.
Pirmajā mačā laukumā nebija Kristapa Janičenoka, kuram šī ir pēdējā vasara Latvijas izlasē.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

No 14 basketbolistiem, kuri piedalījās treniņos Rīgā un Ventspilī, uz Somiju nedevās komandas kapteinis Jānis Blūms, kurš otrdien treniņā sastiepis muguru, un lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš līdz 7.augustam būs aizņemts iepriekš plānotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) delegācijas vizītē Āfrikā. Kā vēstīts, treniņā gūtas sejas traumas dēļ Latvijas valstsvienības treniņometnē dalību noslēdzis centra spēlētājs Klāvs Čavars.

Tikmēr pretiniekiem šajās pārbaudes spēlēs nepalīdzēja somu zināmākie basketbolisti Spānijas granda Barselonas “Lassa” aizsargs Peteri Koponens un NBA ar septīto numuru draftētais uzbrucējs Lauri Markanens, kura spēles stils tiek salīdzināts ar Porziņģi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijas izlases kandidāti trešdien noslēdza pirmo treniņu ciklu, kas Rīgā un Ventspilī ilga deviņas dienas.

Plānots, ka pēc atgriešanās no Somijas komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma, bet augusta sākumā izlasi gatavojas papildināt arī Dāvis Bertāns.

Latvijas izlase pirms Eiropas čempionāta aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Pēc spēlēm Tamperē pret Somiju, 4.-5.augustā tiks aizvadīts pārbaudes turnīrs Klaipēdā, kur pusfinālā būs jātiekas ar Gruzijas valstsvienību. Otrā pārī spēkosies Lietuva un Polija.

Pirmo pārbaudes maču savā laukumā Latvijas izlase aizvadīs 11.augustā jeb nepilnu mēnesi pēc treniņnometnes sākuma, tiekoties ar Poliju.

Tikmēr 18.-20.augustā pārbaudes turnīrs jau būs Rīgā, kurā piedalīsies Latvija, Lietuva un Rumānija, savā starpā aizvadot viena apļa sacensības. Tas nozīmē, ka sagatavošanās cikla ietvaros Latvija ar lietuviešiem varētu tikties pat divas reizes.

Savukārt pārbaudes spēļu ciklu Latvija noslēgs 24. un 25.augustā, kad Rīgā tiks aizvadītas divas cīņas ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.