Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien devās izbraukuma sēdē uz Latvijas Islāma kultūras centru Rīgā, kur tikās ar centra pārstāvjiem. Mājastēvi aicināja deputātus un pavadošos žurnālistus novilkt apavus un mesties sēdus uz paklāja.
Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien devās izbraukuma sēdē uz Latvijas Islāma kultūras centru Rīgā, kur tikās ar centra pārstāvjiem. Mājastēvi aicināja deputātus un pavadošos žurnālistus novilkt apavus un mesties sēdus uz paklāja.
Foto – F64/BNS

Lai iepazītos ar šiem humānākas pasaules apstākļiem, kādi Latvijā valdīs pēc noliktā 50 gadu termiņa, parlamentārieši no Gudrības nama Sabiedrības saliedētības komisijas devās hadžā (svētceļojumā) uz Islāma kultūras centru. Ilmāra Latkovska vadītie deputāti no kolēgām atšķiras ar to, ka nelieto nenormatīvu leksiku, priecājas par daudzveidību un neparastumu, nākamā komisijas izbraukuma sēdes pieturvieta būs viesošanās pie pīpītes Boba Mārlija vārdā nosauktajā rastafariešu misionē. Komisijas locekļi ir vecā komunista Rubika dēlēns Artūrs, pareizticīgais Ņikonovs, sociālists Mirskis, Libānas kristietis Hosams, Platperu Arvīds, kurš iederētos dievturu sadraudzē, luturs Valdis Skujiņš. Lielākais musulmaņu izjautātājs kā cilvēks, kurš bučojis roku pašam Romas pāvestam Jānim Pāvilam II, bija ģenerālis Vectirāns, vadītājs Ilmārs ir lēnprātīgs kā mormonis, un gan jau vēl ir kāds, kurš apmeklē Urānijas templi vai sātanistiem piederīgs. Vienīgais sievišķis šādās reizēs, protams, ir kā piektais ritenis. Ne viņai patika, ka filmē, kā velk nost apavus pirms ieiešanas lūgšanu vietā, ne apmesties uz grīdas tepiķiem, kā liek nama saimnieku paražas. 56


Sagaidītāji, vietējo islāmticīgo kolonijā salasītie pusducis latviešu, ļoti priecājās par deputātiem kā paša Allāha sūtītiem, ka tie atnākuši stundiņu notērzēt, padzerties siltu tējiņu, notiesāt sagādātos siera radziņus un saldumus. Kā cienīgai iestādei islāma centram ir gan priekšsēdis Jānis, gan preses sekretārs Roberts, un pēdējais nudien, kā no pravieša būtu iemantojis spējas likt akmeņiem runāt. Jauki, ka notikusi vadības maiņa, jo iepriekšējais vadītājs bija izteicies, ka par Muhameda kariķētu attēlošanu vajagot salauzt pirkstus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas
Pravieša sekotājiem priekš deputātiem bija tik daudz stāstu, cik granātābolam sēklu. Latvija skaitot ap 10 000 musulmaņu brāļu (tatārus, azerbaidžāņus, čečenus, uzbekus, pakistāniešus, krievus u. c.), taču uz lūgsnu namu klanīties ierodoties vien daži desmiti reliģiju praktizējošie. Imāma pār viņiem nav, bet daži jaunie studējot Saūda Arābijas universitātēs. Islāms ir brīnišķīga miera reliģija, ticīgie ļoti viesmīlīgi ļaudis, kas cieņpilni izturoties pret Latvijas iekšējās kārtības noteikumiem. Šad tad mūsu muslimi pamācot iebraucējus, ka te dzīvo ne gluži tā, kā viņu dzimtajās mājās, un mūsu asinsbrāļi varētu pakalpot arī bēgļu piejaucēšanā, lai tie bez konflikta un adaptācijas grūtībām iekļautos jaunās mītnes zemes sabiedrībā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.