Foto – Fotolia

Lauru lapas – garšviela ar kolosālām ārstnieciskajām īpašībām 0

Lauru lapas ir klasiska garšviela, kuru mājsaimnieces ik dienu izmanto ēdiena gatavošanā. Bet līdztekus garšas uzlabošanai šim augam piemīt arī vairākas veselībai noderīgas īpašības.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Lauru koks ir ārstniecības augs, kuru kopš seniem laikiem izmanto dažādu slimību ārstēšanai. Vietne ‘Sovkusom’ sagatavojusi vairākus interesantus faktus par lauru lietošanas priekšrocībām un īpašībām.

Ēteriskajām eļļām, kas rodamas lauru lapās, piemīt antiseptiskas un antibakteriālas īpašības. No tām iegūtās tinktūras var lietot elpceļu slimību, klepus, gremošanas sistēmas problēmu, mutes dobuma iekaisuma un rīkles iekaisuma gadījumos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja tev ir stomatīts (mutes dobuma gļotādas, smaganu, vaigu, lūpu, mēles vai aukslēju iekaisums), tikai dažas minūtes pakošļā lauru lapu, un kaite pāries!

Pateicoties dezinfekcijas spējām, laurs tiek galā ar ādas slimībām, tā uzlējums ātri novērš ekzēmu un mazina iekaisumu. Laurs arī veicina pareizu sirds un asinsvadu sistēmas darbību.

Savulaik lauru lapas izmantoja tikai garšīgu desertu pagatavošanai. Mūsdienās tā ir parasta garšviela, ko pievieno galvenokārt gaļas un zivju ēdieniem.

Lauru lapām ir liela nozīme konservēšanā, jo to antiseptiskās īpašības palīdz produktus ilgāk uzglabāt. Sālot zivis, arī ir labi pievienot šo garšvielu, jo tā novērš produkta oksidēšanos un nodrošina tā svaigumu.

Lauru lapu garšas īpašības mainās atkarībā no tā, cik ilgi tās atrodas traukā. Līdztekus patīkamam aromātam un garšai šai garšvielai piemīt arī rūgtums, kas sajūtams ar laiku.

Lai no tā izvairītos, lauru lapas jāpievieno dažas minūtes pirms ēdiena vārīšanas pabeigšanas. Pirmajiem ēdieniem – 5 minūtes pirms beigām, gaļai un dārzeņiem – 10 minūtes. Gatavošanas beigās lauru lapas izņem no trauka.

Lai uzlabotu garšu, tu vari divkāršot lauru lapu skaitu un samazināt garšvielu daudzumu traukā.

Mēs esam pieraduši uzskatīt lauru lapas tikai kā garšvielas, taču to ārstnieciskās īpašības ir vienkārši kolosālas – tās var aizstāt daudzas zāles.

Ir grūti atrast garšvielu ar tik spēcīgu dziedinošu efektu!

Reklāma
Reklāma

Avots: sovkusom.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.