Foto – Aija Geida

Lēcas ar kokosriekstu pienu un rīsiem. Vakariņas 10 minūtēs 0

Ikdienas steigā nereti nav laika gatavot vakariņas. Lai izsalkums nebūtu jāremdē ar ātrajām uzkodām, var mājās iepirkt nelielus tomātu un pākšaugu konservu krājumus, ar kuriem siltas vakariņas var pagatavot 10 minūtēs.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 310 g tvaicētu brūno lēcu
• 200 ml kokosa piena
• 200 g rīsu
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 tējkarotes smalki sagriezta svaiga ingvera
• 2 ēdamkarotes maltu miežu putraimu
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• tējkarote sāls
• zaļumi

Pagatavošana.
Rīsus apcep sviestā, pārlej ar 600 ml karsta ūdens, pieber pustējkaroti sāls un vāra 5 minūtes. Noslēdz uguni un ļauj rīsiem piebriest. Pa to laiku pannā uzkarsē eļļu un apcep ingvera gabaliņus (30 sekundes). Pievieno tvaicētas lēcas un kokosa pienu, uzvāra. Pieber kafijas dzirnaviņās rupji samaltus miežu putraimus, pustējkaroti sāls un samaisa. Vāra 2–3 minūtes. Uz šķīvja kārto rīsus, lēcu mērci un pārkaisa zaļumus (ja ir pieejami).

CITI ŠOBRĪD LASA

Austrumu garšas cienītāji var pievienot tējkaroti karija garšvielu maisījuma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.