Leiboristu līderis Džeremijs Korbins vēlēšanu kampaņas saietā Birmingemā aicina atbalstīt partijas saukli “Daudziem, nevis dažiem”.
Leiboristu līderis Džeremijs Korbins vēlēšanu kampaņas saietā Birmingemā aicina atbalstīt partijas saukli “Daudziem, nevis dažiem”.
Foto – AP/LETA

Ko sola leiboristi 2


* Breksits

Partija pieņem referenduma rezultātu, taču vēlas ciešākas attiecības ar Eiropu, saglabāt vienoto tirgu un muitas savienību. Sola garantēt Britānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesības nekavējoties, tāpat arī britu pilsoņu tiesības citās ES valstīs, kā arī nepiekrīt tam, ka breksita sarunas varētu beigties bez vienošanās panākšanas.

Reklāma
Reklāma

* Imigrācija

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas

Vēlas regulēt migrāciju, taču bez konkrētiem solījumiem par skaitļiem, tāpat plāno aizvietot prasību par konkrētu ienākumu līmeni, lai varētu aicināt ģimenes locekli no ārzemēm pārcelties uz Britāniju, ar noteikumu, ka “jābūt spējīgam izdzīvot bez sociālās palīdzības”.

* Dzelzceļš, enerģētika, infrastruktūra

Atgriezt privatizēto dzelzceļu valsts īpašumā, iesaldēt vilciena biļešu cenas. Arī enerģijas tirgum jānonāk vismaz daļēji atpakaļ valsts īpašumā, katrā reģionā izveidojot vismaz vienu valsts kompāniju. Plāno aizņemties 250 miljardus 10 gadu laikā, lai ieguldītu enerģētikā, transportā, ūdensapgādes nozarē un digitālo komunikāciju jomā, uzlabotu 4G mobilo pārklājumu un ieguldītu 5G.

* Izglītība

CITI ŠOBRĪD LASA

Atteikties no mācību maksas un izsniegt stipendijas universitāšu studentiem, nodrošināt papildu finansējumu skolām.

* Veselības aprūpe un sociālā joma

Ieguldīt piecus miljardus mārciņu veselības aprūpē, ko iegūtu, palielinot nodokļus 5% valsts bagātāko iedzīvotāju, kā arī palielināt nodokļus privātajai medicīnas apdrošināšanai un radīt jaunu nacionālās (sociālās) aprūpes servisu.

* Darbinieku tiesības

Ieviest vairāk brīvdienu, izveidot jaunu Darba ministriju, lai aizstāvētu darbinieku tiesības, aizliegt tā sauktos nulles kontraktus, aizliegt neapmaksātas prakses, celt minimālo algu līdz 10 mārciņām stundā, kā arī paildzināt paternitātes atvaļinājumu (pēc bērna piedzimšanas pienākas atvaļinājums abiem vecākiem) līdz 4 nedēļām un palielināt pabalstu.

* Nodokļi

Sola nepaaugstināt nodokļus tiem, kuri nopelna mazāk par 80 000 mārciņām gadā, savukārt lielās kompānijas būs spiestas maksāt “nedaudz vairāk”, un nodokļu inspekcijai tiks piešķirtas īpašas pilnvaras vajāt tās privātpersonas un kompānijas, kas cenšas no nodokļiem izvairīties.

* Mājokļi un labklājība

Ieguldījumi jaunu mājokļu būvei, kā arī īres maksas griestu ieviešana. Atcelt tā saucamo “guļamistabu nodokli” – nodokli atkarībā no tā, cik miteklī ir guļamistabu, kā arī pārskatīt citus pabalstus un maksājumus.

* Aizsardzība

Atbalstīt kodolraķešu programmas “Trident” modernizāciju, kā arī aizsardzības budžetu 2% līmenī no iekšzemes kopprodukta.

* Noziedzība

Izvietot papildus 10 000 policistu ielās, pārskatīt pretterorisma programmas vadlīnijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.