Foto – Shutterstock

Iekāpšanas atteikums 0


Ja esat laikus ieradies lidostā un neesat pieļāvis pārkāpumus, bet pēkšņi jums paziņo, ka lidmašīnā vietu trūkuma dēļ jūs neuzņems, lai gan rezervācija uz šo reisu bija apstiprināta, tas kvalificējams kā iekāpšanas atteikums.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
Lasīt citas ziņas

Ja aviopārvadātājs kādu iemeslu dēļ plāno atteikt iekāpšanu, tas vispirms aicina brīvprātīgi atteikties no rezervētajām biļetēm un saņemt atlīdzību saskaņā ar nosacījumiem, par ko vienojas pasažieris un pārvadātājs. Ja neviens nepiesakās vai piesakās nepietiekams skaits brīvprātīgo, tad, lai atlikušie pasažieri ar rezervētajām biļetēm varētu iekāpt lidmašīnā, pasažieriem pret viņu gribu var atteikt iekāpšanu.

Pasažieriem tad jāizmaksā kompensācija:

• ja lidojuma attālums ir 1500 km vai mazāks – 250 eiro;

CITI ŠOBRĪD LASA

• ja lidojuma attālums ES robežās ir lielāks par iepriekš minēto, kā arī citu reisu gadījumā, ja lidojuma attālums ir 1500 km līdz 3500 km – 400 eiro;

• ja lidojuma attālums pārsniedz 3500 km ārpus ES – 600 eiro.

Ja pasažierim piedāvā mainīt maršrutu līdz tā galamērķim, izmantojot citu lidojumu, kura ielidošanas laiks nepārsniedz sākotnēji rezervētā lidojuma paredzēto ielidošanas laiku par divām, trim vai četrām stundām, pārvadātājs paredzēto kompensāciju var samazināt par 50%.

Kompensāciju izmaksā skaidrā naudā, izmantojot elektronisku bankas pārskaitījumu, bankas pārveduma rīkojumu, bankas čekus vai, saņemot pasažiera parakstītu piekrišanu, ceļojumu kuponus vai citus pakalpojumus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.