“Madonas alus darītava” atsākusi brūvēt alu 1

Pēc aptuveni gadu ilga pārtraukuma “Madonas alus darītava” jaunā vietā atsākusi brūvēt alu, kas tiks saukts par “Baudalu”, informēja pašvaldībā.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Jaunā ražotne gadā spēj saražot 15 tonnas dzēriena, kas, salīdzinot ar citiem ražotājiem, nav daudz. Taču, kā uzsver “Madonas alus darītavas” valdes loceklis Madars Kellijs, viņš vēlas ražotni saglabāt pašreizējos izmēros, jo lieli “konveijeri”, kādos mūsdienās alu ražo daudzviet, nav viņa mērķis.

“Baudalus” vēsture esot meklējama pirms daudziem gadiem, kad roku alus darīšanā Praulienas pagasta “Bodniekos” iemēģinājis Kellija vectēvs. Tad to atzinīgi novērtējuši apriņķa iedzīvotāji. Pēc tam tradīciju pārņēmis Kellija tēvs un nu to mācās darīt pats Kellijs.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Svarīgi ir, lai alus ir stiprs, ar izteiktu garšu un mazliet saldens. Izmēģinātas dažādas alus receptes, kamēr atrast viena – īstā,” atzina Kellijs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.