Foto – Aija Geida

Mafini ar godži ogām un auzu pārslām 0

Sastāvdaļas
• 200 g auzu pārslu miltu
• 140 g cukura
• 50 g auzu pārslu
• 50 g kviešu miltu
• 50 g godži ogu
• 110 ml piena
• 150 ml apelsīnu sulas
• 100 g rozīņu
• banāns
• 5 ēdamkarotes augu eļļas
• 2 ēdamkarotes maltu linsēklu
• 1,5 tējkarotes sodas
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Godži ogas un rozīnes izmērcē vairākas stundas. Ja nav laika mērcēt, var apliet ar karstu ūdeni, tad tās ātri kļūst mīkstas. Auzu pārslas samaļ blenderī (vidēji smalks malums). Pievieno veselas auzu pārslas, kviešu miltus, sodu, maltas linsēklas un sāli. Samaisa. Atsevišķā bļodā sajauc pienu ar apelsīnu sulu, augu eļļu, vaniļas ekstraktu un cukuru. Maisa, līdz cukurs izšķīdis. Lej klāt miltu maisījumam un iejauc viendabīgu mīklu. Pievieno izmērcētās godži ogas un rozīnes, ar dakšiņu saspaidītu banānu. Liek mazo kēksiņu formās 2/3 no tilpuma, liek cepeškrāsnī un cep 180 °C 20–25 minūtes.

Foto – Aija Geida

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

Godži ogām mēdz piedēvēt spēju samazināt lieko svaru, attālināt novecošanos, ārstēt artrītu un citas nopietnas saslimšanas. Taču tie ir mīti, jo nav zinātnisko pētījumu, kas to apstiprinātu.

Godži ogas ir tā pati līcija – siltzemju augs, kuru saulainās vietās iespējams audzēt arī Latvijā. Augam ir pelēkzaļas lapas, skaisti mazi lillā ziedi un ogas, kas līdzinās mums zināmajām bārbelēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.