Magoņu pīrāgs: burvīgs gardums svētku galdam 0

Sastāvdaļas – 400 g augstākā labuma miltu, 250 g cukura, 200 g magoņu sēklu, 300 g piena, 2 olas, puscitrona miziņa, soda, vaniļas cukurs, ķiršu ievārījums vai tumšā šokolāde.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Tas ir beigu sākums! Melni mākoņi dosies tur, kur lec saule!” Nostradama prognoze 2025. gadam 20
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 160
“Jūs aizbraucāt, bet kaut ko šeit uz ēdamgalda aizmirsāt!” – kempingā paviesojušies “sivēni”? 78
Lasīt citas ziņas

Piestā samaisa cukuru, magoņsēklas, vaniļas cukuru un sarīvētu puscitrona miziņu.

Visu pārliek lielā bļodā. Pievieno olas un pielej pienu, visu rūpīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Miltus samaisa ar sodu, pievieno olu masai un rūpīgi visu samaisa, lai izveidojas viendabīga mīkla.

Mīklu lej ietaukotā cepamajā formā. Cep 180 grādu karstumā apmēram 30–40 minūtes.

Virspusi pārlej ar izkausētu šokolādi.

Var pasniegt šādu pīrāgu, bet var arī pārgriezt gareniski uz pusēm un pa vidu iesmērēt ķiršu ievārījumu, būs kārtainais pīrāgs.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.