Foto – Aija Geida

Mājās gatavots pesto. Svaigs un aromātisks! 0

Sastāvdaļas
(200 ml)
• 50 g svaigu bazilika lapiņu
• 30 g ciedru riekstu
• 50 g parmezāna siera
• 60–80 ml olīveļļas
• Neliela ķiploka daiviņa
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Bazilika lapiņas nomazgā un nosusina.
Piestā viendabīgā masā saberž iepriekš sakapātu ķiploku un ciedru riekstus.
Pieber sāli, bazilika lapiņas un saberž.
Zaļajai masai pievieno smalki sarīvētu cieto sieru.
Pielej eļļu un rūpīgi samaisa.
Ledusskapī glabāts pesto kvalitāti nezaudē vienu mēnesi, bet sasaldētu mazos trauciņos var uzglabāt pat 6–9 mēnešus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.