Foto – Shutterstock.com

Mājas liķierītis ar mandelēm un medu 0

Sastāvdaļas
150 ml piena
100 g nelobītu mandeļu
1 ēdamkarote medus
225 g pūdercukura
rīvēta 1 citrona miziņa
1 pudele Īru viskija
150 ml saldā krējuma

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katliņā samaisa pienu, mandeles un medu, uzvāra, noņem no uguns, pārsedz un atdzesē. Pienu izkāš caur sietiņu. Mandeles saberž, tad liek traukā un iemaisa cukuru.
Pievieno citrona miziņu un viskiju, tad iemaisa atdzisušo pienu ar medu.
Kā pēdējo pielej saldo krējumu. Maisījumu lej lielā burkā, uzliek stingru vāku un uzglabā 10 dienas, katru dienu burku sakratot.
Pēc tam caur filtrpapīru pārlej otrā burkā, pilda nelielās pudelēs, aizkorķē un uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Liķieris dod lielisku garšu pudiņiem, kūkām un tortēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.