Foto – Shutterstock.com

Mājas liķierītis ar mandelēm un medu 0

Sastāvdaļas
150 ml piena
100 g nelobītu mandeļu
1 ēdamkarote medus
225 g pūdercukura
rīvēta 1 citrona miziņa
1 pudele Īru viskija
150 ml saldā krējuma

Reklāma
Reklāma
Veselam
5 populāri pārtikas produkti izraisa atmiņas zudumu – to iedarbība novērota jau īstermiņā 29
Kokteilis
“Es nekad nebiju plānojusi būt par prezidenta sievu!” Zelenska skumji atklāj, kādas attiecības viņai tagad ir ar vīru 114
Kā senioriem pasargat sevi vasaras svelmē? 3 vērtīgi padomi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katliņā samaisa pienu, mandeles un medu, uzvāra, noņem no uguns, pārsedz un atdzesē. Pienu izkāš caur sietiņu. Mandeles saberž, tad liek traukā un iemaisa cukuru.
Pievieno citrona miziņu un viskiju, tad iemaisa atdzisušo pienu ar medu.
Kā pēdējo pielej saldo krējumu. Maisījumu lej lielā burkā, uzliek stingru vāku un uzglabā 10 dienas, katru dienu burku sakratot.
Pēc tam caur filtrpapīru pārlej otrā burkā, pilda nelielās pudelēs, aizkorķē un uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Liķieris dod lielisku garšu pudiņiem, kūkām un tortēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.