Foto – Aija Geida

Makaroni ar ķirbi un sieru 0

Sastāvdaļas
• 500 g makaronu
• 75 g cietā siera
• 300 ml buljona
• 350 g ķirbja
• Sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Šķipsniņa malta muskatrieksta
• Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi ietin folijā un cep cepeškrāsnī +200 °C, līdz tas mīksts. Pa to laiku nomizo un sagriež gabaliņos sīpolu, sakapā ķiploka daiviņas. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku, līdz tie zeltaini brūni. Cieto sieru smalki sarīvē. Lielā ūdens daudzumā izvāra makaronus un nokāš. Ķirbja gabaliņus ieliek blenderī un kuļ, ik pa laikam pielejot nedaudz buljona, līdz iegūta vidēji šķidra viendabīgas konsistences mērce. Tai pievieno sarīvēto sieru, sāli, maltus melnos piparus un muskatriekstu, apcepto sīpolu un ķiplokus. Samaisa, pieber izvārītos makaronus un vēlreiz samaisa. Pasniedz ar zaļumiem.

UZZIŅA
• Lai makaroni nesaķeptu, tos vāra lielā ūdens daudzumā, kam pievienots pāris ēdamkarošu augu eļļas.
• Jebkura pasta kļūst sulīga, sātīga un garda, ja pielej saldo krējumu. Diemžēl tam ir daudz kaloriju.
• Cietais siers piešķir pastai izteiksmīgu, pikantu garšu, tāpēc pastu parasti pasniedz ar smalki rīvēta siera skaidiņām.
• Atkarībā no izvēlēto makaronu veida mazliet atšķiras pastas garša. Lai gan sastāvs teju visiem makaroniem līdzīgs, formas un biezuma dēļ tie dažādi uzsūc mērci.
• Ja pastu nepasniedz uzreiz, tā jāsagatavo šķidrāka, jo, pastāvot 10–20 minūtes, makaroni uzsūc daudz mitruma un ēdiens kļūst sauss.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.