Foto – Shutterstock.com

Mūsdienu manikīra rašanās vēsture 0

Runājot par manikīra vēsturi Eiropā (arī Francijā) pirmo reizi kosmētiskie līdzekļi tika ievesti Katrīnas Mediči valdīšanas laikos (1565-66 gadi). Spilgtās krāsās krāsoti nagi tika uzskatīti par sliktu toni, tāpēc populāri bija neuzkrītoši toņi. Priekšroka tika dota dabīgam nagu garumam. Par manikīru uzskatīja nagu tīrīšanu un to pulēšanu līdz spīdumam ar speciālu kociņu, kas ietīts zamšādā.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Mūsdienu manikīra rašanās vēsture aizsākas ar 1830. gadu Francijā, kad nācās nogriezt atnadzi no karaļa Luija Filipa pirksta. Izstrādāt komplektu roku kopšanai bija uzticēts dakterim, kurš veica šo nesarežģīto operāciju. Ap XX gadsimta sākumu manikīra instrumentu ražošana sasniedza rūpniecisku līmeni, bet tā saucamie “komplekti nagiem” parādījās parastajos universālveikalos. Šādos komplektos ietilpa zamšādas vīlīte, apelsīna kociņš, pūderis un roku ziedes pudelīte. Kas interesanti, šādi komplekti tika plaši izmantoti arī vīriešu vidū.

Kad roku kopšanai sāka pievērst vairāk uzmanības, sāka parādīties kosmētiskie līdzekļi, ar kuru palīdzību varēja padarīt nagus spīdīgākus un spožākus, kas vēl vairāk palielināja roku pievilcību. Pirmās nagu lakas, kas nāca pārdošanā, bija pastas paveidā, kuru pēc uzklāšanas uz nagiem dažādos veidos pulēja.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.