Mannas kēkss ar kurkumu, medu un ciedru riekstiem. Iedvesmojoša recepte 1

Pagatavošana

1. Sajauc mannas putraimus ar miltiem, kuros iesijāts cepamais pulveris, pievieno cukuru un kurkumu. Samaisa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Lasīt citas ziņas

2. Mannas maisījumā ielej nedaudz uzsildītu (38-40 C) saldo krējumu, augu eļļu un medu. Samaisa un sakuļ mikserī ar vidēju ātrumu 5-7 minūtes. Ja kuļ ar rokas putojamo slotiņu, vajadzīgas aptuveni 15 minūtes.

3. Cepamo formu ieziež ar sviestu. Ielej tajā gatavo mīklu, pārkaisa ar riekstiem. Cep līdz 170-180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr vidū iedurts irbulītis paliek sauss – 25-30 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Nedaudz atdzesē, izņem no formas un pabeidz atdzesēt uz restītēm.

Padoms! Šis pīrāgs vislabāk garšo 12 stundas pēc cepšanas. To uzglabā istabas temperatūrā, pārklātu ar auduma salveti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.