Marinētas baravikas
Marinētas baravikas
Foto – Valdis Semjonovs

Marinētas sēnes ziemai 6

Ieteicams marinēšanai izvēlēties dažādas sēnes – baravikas, bērzlapes utt., tad garšas buķete būs interesantāka.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Kokteilis
VIDEO. Karaliskā sveiciena vietā sūdi! Anglijas godasardzes zirgs nokārtojas Trampa priekšā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 6 kg dažādu sēņu, 2 g citronskābes, 50 ml etiķa, 200 g sāls, 6 gab. krustnagliņu, 1 lauru lapa.

Pagatavošana.

Sēnes ļoti rūpīgi nomazgāt, var pat iemērkt aukstā ūdenī uz stundu, lai atbrīvotos no piekaltušajiem netīrumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēnēm nogriezt kātiņus, cepurītes sagriezt vairākās daļās atkarībā no sēnes lieluma.

Katlā ieliet litru ūdens, iebērt sāli, cukuru, citronskābi, krustnagliņas un lauru lapu. Likt uz uguns un uzvārīt. Kad ūdens sāk vārīties, sabērt tajā sēnes.

Visu vārīt 20 – 25 minūtes, beigās pievienojot etiķi. Sēnes sapildīt burciņās, pārliet ar marinādi un burciņas pusstundu pasterizēt.

Izkarsētās burciņas ar sēnēm aizvākot, apgriezt otrādi un sasegt ar segu, lai lēnām dziest.

Labu apetīti! Recepte no best-recepti.ru

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.