Foto – Aija Geida

Marinēti ķiploki ar garšvielām 0

Ķiplokus dažas sekundes blanšē sālsūdenī, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī, lai tie nekļūtu tumši. Pēc tam saliek burkās.

Reklāma
Reklāma
7 lietas, ko gudri cilvēki par sevi nekad nesaka
“Izgāju cauri ellei!” Divu bērnu mamma atvadās no bērniem un tikai pēc ķīmijterapijas uzzina, ka nekad nav bijusi slima 4
Raksturs un liktenis pēc dzimšanas datuma: pārsteidzoši precīzs raksturojums 6
Lasīt citas ziņas

Gatavo marinādi: katlā uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli, pēc vēlēšanās dažas lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, krustnagliņas. Marinādi uzlej ķiplokiem. Burkām uzliek metāla vāciņus un pasterizē 6–8 minūtes +85 °C (0,5 l burkas).

Marinētus ķiplokus var sagatavot ziemai arī bez pasterizēšanas, bet ar vairākkārtēju pārliešanu. Uzvāra marinādi un karstu uzlej ķiplokiem. Atdzesē, tad nolej, vēlreiz uzvāra un uzlej ķiplokiem. To atkārto trīs reizes. Pēc tam burkas aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un patur siltumā. Atdzisušas nes uz pagrabu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.