Foto – Aija Geida

Marinēti ķiploki ar garšvielām 0

Ķiplokus dažas sekundes blanšē sālsūdenī, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī, lai tie nekļūtu tumši. Pēc tam saliek burkās.

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Kāds absurds! Ārsts ir, iekārta ir, bet izmeklēt nedrīkst. Kas patiesībā ir “kvota”? 1
Lasīt citas ziņas

Gatavo marinādi: katlā uzvāra ūdeni, pieber cukuru un sāli, pēc vēlēšanās dažas lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus, krustnagliņas. Marinādi uzlej ķiplokiem. Burkām uzliek metāla vāciņus un pasterizē 6–8 minūtes +85 °C (0,5 l burkas).

Marinētus ķiplokus var sagatavot ziemai arī bez pasterizēšanas, bet ar vairākkārtēju pārliešanu. Uzvāra marinādi un karstu uzlej ķiplokiem. Atdzesē, tad nolej, vēlreiz uzvāra un uzlej ķiplokiem. To atkārto trīs reizes. Pēc tam burkas aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un patur siltumā. Atdzisušas nes uz pagrabu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.