Foto-Ilze Pētersone

Mazsālītie gurķīši ar samteņu ziediem – sevišķi kraukšķīgi 0

Mazsālītajiem gurķiem, kurus pagatavo vismaz iepriekšējā dienā, marinādei uz 1 l ūdens liek 2 ēdamk. sāls un 1 ēdamk. cukura, dažus pilienus etiķa un kopā ar citām garšvielām un garšaugiem – diļļu kātiem, upeņu un mārrutku lapām, ķiplokiem, pipariem, lauru lapām, sinepju sēklām – pievieno arī 2 – 3 samteņu ziedus, kas piešķirs gurķiem kraukšķīgumu. Gurķus ar nogrieztiem galiņiem kārto marinējamā traukā un aplej ar aptuveni 50 °C siltu marinādi.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.