Foto: LETA

Vairāk par Krieviju 2

Krievijai ziņojumā šoreiz veltīta atsevišķa nodaļa. Salīdzinājumam – iepriekšējos gados kaimiņvalstij bija atvēlētas dažas rindkopas un galvenais uzsvars bija uz attiecību pragmatismu. Tagad norādīts, ka, ņemot vērā Krievijas rīcību Ukrainā, Latvija iestājas par stingru ES politiku, kurā jāizmanto diplomātijas un ierobežojošie instrumenti. “2015. gadā ES būs aktīvi jāstrādā pie jaunas pieejas attiecībām ar Krieviju, ar galveno mērķi Krievijai atgriezties pie starptautisko tiesību ievērošanas un izpildes,” rakstīts ziņojumā. Kā Latvijas un ES pamatmērķis minēts, lai Krievija atgrieztos pie šiem principiem, bet ne Krievijas izolācija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Tiek atzīts, ka pērn Krievija turpinājusi izplatīt neobjektīvu informāciju par Latviju un dezinformējusi starptautisko vidi par it kā Latvijā notiekošo “nacisma atdzimšanu”. Tāpat ziņojumā teikts, ka Latvija turpinās praktisko sadarbību ar Krieviju, tomēr tiks veikti pasākumi, lai pretdarbotos Krievijas propagandai starptautiskajās organizācijās un medijos. Šajā ziņojuma sadaļā jaušamas arī iekšpolitiskas vēsmas, kas ietērptas piesardzīgā atziņā: “Ņemot vērā t. s. krievu pasaules koncepcijas izmantošanu no Krievijas puses, Latvija iestāsies pret mēģinājumiem šķelt sabiedrību vai apdraudēt valsts demokrātisko iekārtu un drošību.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.