Foto – Sandra Ruska

Pikanta piedeva – meža ķiploki. 7 gardas receptes ar lakšiem 2

Drīkst plūkt tikai savā dārzā

Šogad dārza saaudzis daudz lakšu. Lietojam pie salātiem ar krējumu, bet kur vēl tos var izmantot? 
VINETA B. OGRĒ

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Lakši jeb meža ķiploki ir aizsargājami augi, savvaļā tos plūkt nedrīkst, bet pašu dārzā izaugušos var lietot uz nebēdu. Var nopirkt arī tirgū, par mazu buntīti maksājot 0,80–1 eiro, bet ne visiem ir legāla izcelsme, proti, tie, iespējams, nav audzēti piemājas dārzā.

Meža ķiploku lapām ir patīkami asa, pikanta garša, kas atgādina lociņu un ķiploku krustojumu. Virtuvē tos var izmantot visdažādākajos veidos. Lūk, dažas idejas iedvesmai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Meža ķiploki der it visiem ēdieniem, kam liek klāt lociņus.

SAISTĪTIE RAKSTI

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.