Foto: Anda Krauze

Meža sēņu sviests–smēriņš 0

Sastāvdaļas
• 1 kg gaileņu (sviesta beku vai atmateņu)
• 100 g apceptu ķirbja sēklu
• 3–4 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• saišķis pētersīļu
• Parmas vai cits cietais siers
• olīveļļa

Reklāma
Reklāma
Veselam
Veselīgai zarnu darbībai: 9 dzērieni, kas stiprina mikrobiomu un uzlabo gremošanu
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes sacep, tad liek blenderī kopā ar ķiploka daiviņām, zaļumiem, garšvielām, ķirbju sēklām, tējkaroti baltvīna etiķa, nedaudz eļļas. Ja nepieciešams, blendējot vēl pievieno eļļu – jāveidojas biezai masai. Pēc tam ievieto ledusskapī, lai savelkas.

Garšīgs un sātīgs aizdars, ko ziest uz grauzdētas maizītes, pievienot pastai vai dārzeņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olīveļļas vietā var izmantot mārdadžu, avokado vai rapšu eļļu. Neder rūgtās eļļas, jo tās nomāc sēņu garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.