Foto: Aija Geida

Mīklā ceptas jaunās nātrītes: neparasti un gardi 0

Sastāvdaļas
• 2 saujas jauno nātru
• 100 g zirņu miltu
• 100 ml ūdens
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Šķipsniņa Kajennas piparu
• ½ ķiploka daiviņas
• ¼ tējkarotes cepamā pulvera
• Šķipsniņa muskatrieksta un kurkumas
• ½ tējkarotes sāls
• Eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Jaunās nātrītes noskalo un nosusina papīra dvielī. Zirņu miltus sajauc ar garšvielām, cepamo pulveri un sāli. Pamazām lej klāt ūdeni un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno ķiploku. Mīklai jābūt šķidra skābā krējuma konsistencē. Katliņā uzkarsē eļļu un pārbauda tās temperatūru, ieliekot mazu mīklas gabaliņu – tam lēnām jāuzpeld augšā (ja mīkla paliek katla apakšā, eļļa ir par vēsu, bet, ja uzšaujas gaisā kā Jaunā gada salūts, – par karstu). Ņem pa vienai nātrei, iemērc mīklā un pāris minūšu cep karstā eļļā, tad izņem ar putu karoti un uz virtuves papīra dvieļa notecina lieko eļļu.

! Kā garšo? Mazliet pikanti, ar riekstu smaržu un garšu, nātrītes nemaz nedzeļ.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.