Foto: Fotolia

Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīna miziņu 0

Sastāvdaļas
650 g kviešu miltu
250 g iesala ekstrakta
200 g sviesta
150 g tumši brūnā cukura
40-50 g piparkūku garšvielu
1 ola
50 g rīvētas apelsīna miziņas
30 g cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
mandeles dekorēšanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Pieci labākie ministri, kādi Latvijā bijuši kopš neatkarības atjaunošanas – viņi būtiski mainījuši mūsu valsti 1
TV24
Slaidiņš: “Lai kā mūsu politiķi negribētu to atzīt, bet Latvijas pierobeža ir Padomju Latvija”
Nopludināti visi 28 miera plāna punkti: kāpēc Polijai tajā ir unikāla loma? 50
Lasīt citas ziņas

1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli. Masu maisot, karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli. Cep 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.