Londonā notiek skaistumkonkurss, kura dalībnieces saista “vienotā postpadomju valstu koalīcija”. Ekrānuzņēmums no youtube.com

Latviski runā tikai viena 65


Šā gada konkursā esot startējušas piecas meitenes no Latvijas, latviski esot runājusi tikai viena, stāsta 27 gadus vecā šā gada konkursa dalībniece Diāna Bārzdiņa, kura pati nāk no Daugavpils, taču Lielbritānijā dzīvo jau astoņus gadus un darbojas skaistumkopšanas jomā. “Pārējās meitenes latviski nerunāja. Neesmu pārliecināta, vai viņas nesaprot, bet runāt… nu, viņas nāk no krievu ģimenēm un šeit ilgi dzīvo, viņas ir jaunas.”

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Diāna savulaik ir apguvusi kordiriģēšanu Daugavpils mūzikas vidusskolā, tagad rudenī ieplānots sākt mācīties grāmatvedību. Ļoti patīkot viss, kas saistīts ar meikapu, matu un tērpu dizainu, tādēļ arī izlēmusi piedalīties konkursā.

“Esmu dzirdējusi ļoti daudz sliktu atsauksmju tieši par konkursa nosaukumu. Zinu, ka bija strīds ar Lietuvas un Igaunijas vēstniecību, viņi nevēlējās, ka izmanto viņu karogus. Taču daudzi nezina, ka konkurss notiek angļu valodā. Vienkārši nosaukums tāds, domāts meitenēm, kuras runā krievu valodā un nāk no 15 bijušajām Padomju Savienības republikām. Protams, varētu arī mainīt nosaukumu, taču domāju, ka tas tieši pievērš uzmanību, tas ir tāds reklāmas gājiens, jo nekādas ideoloģijas tur nav. Tik vien, ka domāts postpadomju valstīm,” spriež Diāna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krievu valodas zināšana gan neesot obligāts priekšnosacījums, jo šogad konkursā piedalījušās divas meitenes no Moldovas, kuras vispār nezinājušas krievu valodu. Tādēļ mēģinājumi notikuši divās valodās – angļu un krievu. “Protams, pieaicina populārus cilvēkus no Krievijas, dziedātājus, dizainerus, bet pats konkurss notiek angļu valodā. Par politiku tur nav runas!” stāsta Diāna Bārzdiņa. “Zinu, kā es sevi pasniedzu, un zinu, ka Latvijai par mani kauns nebūs.”

Diāna Bārzdiņa nebija plānojusi piedalīties konkursā, taču draudzene pierunājusi pamēģināt, jo pirms 10 gadiem Daugavpilī Diāna skaistumkopšanas konkursā bija uzvarējusi. “Gribēju redzēt, kā tas notiek Londonā. Konkurss skaitās diezgan populārs krievvalodīgo vidū. Atlase notika angļu valodā, pirmo atlasi filmēja “Channel 4″ (viens no lielākajiem britu televīzijas kanāliem. – Aut.). Vajadzēja pastāstīt par sevi, aizpildīt anketas. Gatavošanās ilga apmēram deviņus mēnešus, notika daudz visādu treniņu, kā pasniegt sevi publikas priekšā, kā runāt. Sekoja divi pusfināli ar izgājieniem vakarkleitās, rādījām dizaineru tērpus, bija arī talantu šovs. Finālā ir 10 meitenes, kuras piedalās peldkostīmu skatē. Es tiku tajā skatē, bet tālāk – labāko sešniekā – netiku. No 220 meitenēm tiku desmitniekā, tas ir brīnišķīgs rezultāts! Visvērtīgāk ir tas, ka varēju iepazīties ar dizaineriem, ar sponsoriem.”

Konkursa fināls noticis zālē ar 2000 skatītājiem, desmitvietīgie galdiņi skatuves priekšā maksājuši 3000 – 6000 britu mārciņas (3500 – 7100 eiro), balkonā bijušas pieejamas arī lētākas biļetes, sākot no 40 mārciņām (47 eiro).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.