Londonā notiek skaistumkonkurss, kura dalībnieces saista “vienotā postpadomju valstu koalīcija”. Ekrānuzņēmums no youtube.com

“Izrādes koncepcija ir apkaunojoša” 65


Gan konkursa noliedzēji, gan atbalstītāji piekrīt, ka nosaukums noteikti nav veiksmīgs. Lauris Lauskis, diasporas ziņu portāla “Anglo Baltic News” īpašnieks, nedomā, ka pats konkursa fakts būtu īpaši briesmīgs. “Esmu runājis ar vairākiem pasākuma menedžeriem un producentiem. Primāri tas ir biznesa projekts. Un cilvēki meklē savu piederību un iespēju parādīt sevi. Tāpat kā latvieši iet uz “Daugavas vanagiem” un dejo tautas dejas, tā šiem cilvēkiem ir citas lietas, kas viņus vieno. Jā, konkursa nosaukums nav veiksmīgs. Man kāda Anglijas žurnāliste arī šo pašu jautājumu uzdeva. Bet tad nonācām pie tā, ka nav skaidrs, kā šie cilvēki var sevi sazīmēt kaut kādā vienotā kopumā, kas visiem būtu skaidrs un saprotams. Kā vēl nosaukt – Austrumeiropas meiteņu skaistumkonkurss? Protams, daudziem nosaukums varētu būt aizskarošs.”

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

Lietuvas vēstniecība Lielbritānijā vienmēr ir bijusi pret šo konkursu: “Mēs uzskatām, ka šīs izrādes koncepcija ir apkaunojoša. Padomju Savienības mantojums noteikti nav nekas tāds, ko vajadzētu sargāt un lolot. PSRS bija totalitāra valsts, kas brutāli anektēja Baltijas valstis Otrā pasaules kara laikā. Tā ir katra brīva izvēle – piedalīties šādā izrādē vai ne, taču Lietuvas vēstniecība piedalīšanos neatbalsta.”

Arī Latvijas vēstniecība konkursu neatbalsta: “Minētais skaistumkonkurss ir privāti un likuma ietvaros organizēts pasākums. Tā nosaukuma dēļ neatbalstām Latvijas pilsoņu dalību tajā un aicinām tam nepiešķirt publicitāti.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Aivars Sinka, “Daugavas vanagu fonda” valdes priekšsēdis: “20. gadsimtā Latviju postīja un Latvijas tautu mocīja un verdzināja divas asinskāras lielvalstis – Padomju Savienība un nacistiskā Vācija. Nav iedomājami un nebūtu pieņemami jebkurā civilizētā valstī, ka kāds nosauktu skaistuma konkursu, piemēram, par “Miss Third Reich” (“Miss Trešais Reihs”)! Tikpat greizi un pretīgi būtu rīkot konkursu, kas nosaukts Staļina diktatūras vārdā.”

Mēģināju sazināties ar konkursa organizatoriem, taču viņi sarunai neatsaucās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.